U bent hier

Michelin directeur: 'Ik zal de gastronomie beschermen met alles dat ik heb'

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
27.03.2020 - 16.24u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 13 maart 2020 werden de deuren van alle restaurants en bars in België gesloten. Een dag later gebeurde dit ook in Frankrijk. Nadat de volledige kracht van deze maatregel – gericht op het vertragen van Covid-19 – op zijn plaats kwam, postte Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelin gidsen, een open brief naar Franse restauranthouders.

De gezondheidscrisis waar de hele wereld momenteel doorheen gaat, raakt de wereld van de horeca hard.

Geconfronteerd met deze situatie van onzekerheid, stuurt een boodschap van hoop en solidariteit uit naar restauranthouders in Frankrijk. "Ik blijf werken om de gastronomie te beschermen met alles dat ik heb." aldus Poullennec.

De internationale directeur van de wereldbekende Michelin gidsen wil in het bijzonder een riem onder het hart van de Franse chef-koks steken, die volgens hem veel betekenen voor de gastronomie.

Enkele delen uit de boodschap van Gwendal Poullennec:

"Een boodschap vanuit mijn geïmproviseerde kantoor: namens het hele Michelin gids-team wil ik mijn diepste medeleven betuigen met de families van de Covid-19 slachtoffers en veel respect tonen aan degenen die zich dagelijks inzetten om deze pandemie te beteugelen."

"We zijn ons bewust van de stopzetting of opschorting van sommige activiteiten. De levenslange droom van veel chefs wordt momenteel op de proef gesteld. Ik wil mijn volledige steun voor hen uiten tijdens dit moeilijk moment.

De Michelin gids en ons hele team zullen zo snel mogelijk terugkeren om al hun energie te steken in het begeleiden van de gastronomie op hun weg terug." (Ambiance - foto : Michelin Gwendal Poullennec).

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto