'Sinds donderdag staan veel medewerkers van stad en OCMW Herentals paraat om de lokale huisartsen te ondersteunen, zodat zij zich maximaal kunnen richten op de medische taken', zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).

-        'Sinds donderdag verzorgen medewerkers het onthaal van het triagepunt van de huisartsenwachtpost. Gisteren om 8u startte een call center om oproepen van burgers aan de huisartsen uit de regio te beantwoorden. Dit weekend wordt dit call center volledig bemand met 24 personeelsleden van stad en OCMW.

-        Vanaf morgen maandag 23 maart wordt er een callcenter opgestart om de huisartsen te ondersteunen om afspraken in te boeken van patiënten.

-        Sinds zaterdagmorgen rijdt personeel van de stad als chauffeur met de huisarts van wacht (om redenen van social distancing met een ambulance van brandweerzone Kempen) naar de thuisraadpleging van patiënten.

Door deze ondersteuning kunnen artsen zich maximaal richten op hun medische taken en worden ze ontzorgd van administratieve bekommernissen.

Onze medewerkers van stad en personeel tonen zich bijzonder loyaal en solidair en springen bij waar de nood het hoogst is.'

Heel Neteland

'Bedoeling is na een goede opstart deze ondersteuning maximaal door geregistreerde vrijwilligers van heel Neteland te organiseren.

Sinds de lancering van het vrijwilligersplatform Herentals Helpt op donderdagmiddag www.herentals.be/herentalshelpt , hebben al 400 vrijwilligers zich geregistreerd, zowel voor deze ondersteunende taken als voor zorggerichte taken (boodschappen, opbellen om een babbelje te doen, ...) voor mensen die thuis zijn', besluit burgemeester Van Olmen.

Lees alles over het hulpplatform Impactdays hier op Nnieuws.