Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minderjarige (17) slaat buschauffeur Jilke werkonbekwaam aan station Herentals : 'Dit moet direct stoppen voor altijd!'

DE Lijn
 
Aan het station van Herentals sloeg vrijdagochtend rond 07.40u een minderjarige de vrouwelijke buschauffeur van De Lijn in het aangezicht.  De vrouw werd voor verzorging naar het AZ Herentals gebracht.
 

De lijnbus arriveerde aan het station na de bediening van de regio Zuiderkempen. Op de busparking ontstond er een discussie tussen de vrouwelijke buschauffeur (30) en de 17-jarige passagier V.E. uit Hulshout.

Deze laatste begon de dame (30) meteen hard te slaan en te stampen, en trof haar volop in het aangezicht.  De chauffeur is gewond aan de oogkas en ze liep een neusbreuk op.

Politie Neteland nam de dader mee naar het politiecommissariaat voor verhoor. 

De dader wordt deze namiddag voorgeleid bij de jeugdrechter in Turnhout.  Hij was niet onder invloed van alco of drugs.  Er loopt een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het incident. (pol) 

 

Buschauffeur Jilke Menten (30) doet het verhaal : 'In Aarschot ben ik met een klein beetje vertraging vertrokken. Daardoor kwam ik 4 minuten te laat aan bij meneer zijn halte", vertelt ze vanuit het ziekenhuis.

"Er was dus al een discussie van in het begin. Hij had dan ook geen geldig vervoersbewijs. Nadat hij dat had gekocht, is hij gaan zitten en was er geen probleem meer tijdens de rit.

Maar bij aankomst in aan het station van Herentals kwam de man filmend naar de buschauffeur om te vragen wat haar probleem was, vertelt ze. "Daarop zei ik dat hij mijn probleem was omdat hij aan het filmen was. Daarop heb ik mijn bus aan de kant gezet en de dispatch van De Lijn en de politie verwittigd.

Omdat er volgens Jilke plots ook vrienden van de dader opdoken, buiten de bus, heeft ze de deuren van de bus weer gesloten. "Toen ik naar hem keek, is hij ontploft. Hij is op de bestuurderspost gesprongen en is op mijn gezicht beginnen te slaan en stampen. Ik kon geen kant uit.

Ik kon alleen maar incasseren. Mijn oogkas is serieus blauw en gekneusd, mijn lip is vanbinnen gescheurd en mijn neus is gebroken. Maar op het moment dat hij wilde gaan lopen, is hij recht in de armen van de politie gelopen.

De mentaliteit van de mensen is verschrikkelijk. Ben je te laat, dan ben je een racist. Zeg je iets, dan ben je een racist. Dat is natuurlijk niet fijn."  (VRTNWS)  Foto Jilke Menten.

UPDATE 23/6 - 16.30u

De jeugdrechter heeft de dader in een instelling laten plaatsen. (pol)

Stationsplein, Herentals, België

DE Lijn

Deel dit artikel