De Herentalse schepen en Kamerlid Yoleen Van Camp (N-VA) blijft het publiek  bestoken met dubbelzinnige onwaarheden en fake news o.a. over de NMBS. Dit bleek vandaag nog maar eens.

'Van Camp wil louter gemeenschappen tegen mekaar opzetten en flagrante leugens verspreiden, zowel lokaal als regionaal', zegt Marleen T., uit Geel, op de trein tussen Antwerpen en Geel.

Gilkinet : 'Als minister van Mobiliteit wil ik de trein zo aantrekkelijk mogelijk maken, voor iederéén'

NNieuws had vanmiddag, net na de Kamercommissie Mobiliteit, een exclusief interview met minister Gilkinet, minister van Mobiliteit en Vicepremier voor Ecolo.

'Als minister van Mobiliteit wil ik de trein voor iederéén zo aantrekkelijk mogelijk maken en zoveel mogelijk mensen naar de trein lokken.

De onderhandelingen voor de afspraken tussen de overheid en NMBS over het nieuwe openbaredienstencontract lopen.

Daarin wil ik een duidelijk kader en zeer goede afspraken. Maar het zou niet van goed bestuur getuigen dat de minister tussenkomt voor elke individuele stationsparking."

NMBS : 'Al 10 jaar dezelfde strategie in het parkeerbeleid : verschuiving naar de fiets'

'NMBS gebruikt al 10 jaar dezelfde strategie in het parkeerbeleid. Het aantal klanten die de trein nemen op plaatsen waar parkeerplaatsen betalend zijn, is niet afgenomen, maar er is vaak een verschuiving naar de fiets.

Een groot deel van de gebruikers van de gratis NMBS-parkeerplaatsen, wonen op minder dan 3 kilometer van een station. Dit bevestigen tal van lokale studies.

In dat kader is de minister het eens met de aanpak van de NMBS, die dit soort gedrag wil ontmoedigen door het invoeren van betalend parkeren en plaats te geven aan mensen die van verder komen.

'De voorbije regeringen, met N-VA heeft jarenlang zeer sterk bespaard op de Infrabel (Belgische spoorwegen) en de NMBS.  Daardoor moeten er keuzes gemaakt worden', klinkt het bij de NMBS.

Opvallend : 'Officiële standpunt N-VA gaat in tégen de vraag van Yoleen Van Camp'

Opvallend: het officiële standpunt N-VA gaat in tégen de vraag van Yoleen Van Camp https://www.n-va.be/standpunten/openbaar-vervoer

Letterlijk op de N-VA-website : "De N-VA is ervan overtuigd dat de reiziger een correcte prijs wil betalen voor goede kwaliteit.

De (bijna-)gratis-politiek in het openbaar vervoer brengt geen structurele oplossing, maar kost de belastingbetaler wel veel geld." 

Wordt vervolgd.

Op de foto : minister mobiliteit Gilkinet/ GG/ NNieuws.