U bent hier

Moderne treinen en extra piekuurtrein Nijlen

Kempen regio | Nijlen regio
29.09.2015 - 09.01u
Door: Herman Gezelle

Tijdens het werkbezoek van provinciegouverneur Cathy Berx aan Nijlen begin deze maand was één van de onderwerpen de kwaliteit van de dienstverlening van de NMBS aan de treinreizigers uit Nijlen en Kessel. De gemeente kaartte de talrijke gebreken en problemen aan en kreeg van de provincie te horen dat de nieuwe dienstregeling die op 13 december ingaat, toch een beetje soelaas zal brengen.

Oude treinen die dienst weigeren of die door kleinere gebreken met vertraging rijden, te weinig zitplaatsen en een ongelukkige spreiding van de vertrekuren zowel in Nijlen en Kessel als in Antwerpen, de problemen waar de pendelaars regelmatig mee moeten afrekenen, zijn niet min.

De gemeente schreef hierover al meermaals brieven naar de NMBS en deze problematiek kwam ook aan bod tijdens een overleg met een delegatie van de spoorwegen. Onder andere de wel erg lange duurtijd van de beloofde vernieuwing van de treinstellen die op de lijn 15 rijden en de vraag om modernere treinstellen van het type Desiro in te zetten, werden toen op tafel gelegd.

Concreet nieuws kon de NMBS toen nog niet geven, maar het provinciebestuur kon begin deze maand wel meer duidelijkheid brengen tijdens het werkbezoek van de gouverneur.

Nieuwe dienstregeling vanaf 13 december

Zoals elk jaar past de NMBS in december de dienstregeling aan. Voor Nijlen en Kessel levert deze komende wijziging de volgende twee verbeteringen op:

- De L-trein dienst tussen Mol en Antwerpen, met haltes in Nijlen en Kessel, wordt vanaf dan verzekerd door de nieuwe Desiro treinstellen. Tussen Herentals en Lier wordt hierdoor ook een tijdswinst van drie minuten gerealiseerd.

- In de ochtendspits komt er een piekuurtrein naar Brussel bij. De exacte vertrekuren zijn nog niet bekend maar verwacht wordt dat het gaat om een trein die rond 8 uur in Brussel-Zuid toekomt.

Blijven waken over treinaanbod

De gemeente Nijlen juicht deze positieve punten toe maar zal blijven luisteren naar de grieven van Nijlense treinreizigers en zal ook in de toekomst dit dossier nauwgezet blijven volgen. Een degelijk treinaanbod is cruciaal en bij problemen zal de gemeente niet nalaten om deze bij de NMBS aan te kaarten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto