U bent hier

Monumentale Wout van Aert plant zijn Belgische vlag op de Mont Ventoux!

Herentals | Internationaal | Lille | Neteland
07.07.2021 - 17.43u
Door: Herman Gezelle

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft geen tijdrit of massasprint nodig gehad om het zegegebaar te maken in deze Tour de France: de Belgische kampioen was heer en meester in de loodzware bergetappe met twéé beklimmingen van de Mont Ventoux.

Van Aert liet zijn medevluchters op 33 kilometer van de finish in de steek. Bij de tenoren toonde Tadej Pogacar (UAE) voor het eerst sporen van kwetsbaarheid na een aanval van revelatie Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), maar hij verloor geen tijd.

Rit 11 in de Tour in de notendop

Winnaar van de dag: Wout van Aert had al 3 sprintzeges achter zijn naam staan in de Tour, maar nu verbluft hij met een zege in een bergrit, over 2 beklimmingen van de mythische Mont Ventoux dan nog. Hij had het alvast niet gestolen, want was in zowat elke ontsnapping de motor en had aan het einde ook de meeste paardenkracht onder de motorkap.

Verliezer van de dag: Ben O'Connor was de revelatie van de bergrit naar Tignes, die hem naar de 2e plaats in de stand katapulteerde. Voor de inspanningen betaalt hij nu een prijs, want met 4 minuten aan de broek valt hij terug in de stand.

Statistiek: Na Dylan Teuns zorgt Wout van Aert al voor de 2e Belgische ritzege in een bergrit in deze Tour. Het is van 1980 geleden dat de Belgen daarin slaagden.

Morgen: Gaan we wellicht weer sprinten, in Nîmes. Het zal toch niet weer voor Van Aert zijn, zeker? (VRTNWS) Foto Jumbo-Visma/twitter/N.

Groot feest in Lille, en Herentals bij Den Druyts & C°. En nu naar Tokio OS.  Straks meer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto