Herentals stelt alles in het werk om, bij erg warm weer, al in de maand juni de buitenbaden van het Netepark te kunnen openstellen. Tot vorig jaar waren de buitenbaden alleen in juli en augustus open.

"Het is een beetje een testcase", weet schepen voor sport Liese Bergen (Sp.a). "Organisatorisch is het zowel voor de personeelsbezetting als de paraatheid van de baden zelf niet vanzelfsprekend om vroeger te openen dan gepland. Daarom is dit in het verleden ook nooit gebeurd." 

Elk jaar opnieuw is er stevige discussie over het feit dat je het Netepark in juli en augustus alleen betalend kunt bezoeken. De rest van het jaar kan je er gratis naar de speeltuin en betaal je alleen om te zwemmen.

Maar omdat de buitenbaden en de ligweide vlak naast de speeltuin liggen, laat het stadsbestuur liever iedereen betalen in plaats van voortdurend te controleren. Daar staat tegenover dat bezoekers met een zomerticket van alle faciliteiten in het Netepark, zoals trampolines, crossparcours en minigolf, kunnen genieten.  (pb)