Lokaal bestuur Nijlen is principieel akkoord om een tijdelijke opblaasoverkapping aan te kopen voor het buitenbad van het Netepark in Herentals.

De plaatsing ervan kan echter pas ten vroegste binnen een jaar kunnen uitgevoerd worden.

Door ernstige stabiliteitsproblemen moest het zwembad van Nijlen onverwacht sluiten in augustus vorig jaar. Om toch voldoende zwemwater aan te kunnen bieden aan scholen en clubs werd al langer gedacht aan een opblaasbare overkapping boven het buitenbad van het Netepark in Herentals.

Die zou telkens 's winters geplaatst worden, zodat er dan ook gezwommen zou kunnen worden. Ondertussen is er een knoop doorgehakt, zo blijkt. "We zijn principieel akkoord om de opblaasoverkapping aan te kopen voor het zwembad van Herentals.

De kostprijs bedraagt zo'n 150.000 euro", aldus de Nijlense burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). De gemeente Nijlen zal de aankoop financieren.

Overleg voor nieuw zwembad

Ondertussen wordt er ook nog overlegd tussen een groot aantal gemeenten over het aanbod van zwemwater in de bredere regio op langere termijn.

"Herentals en Nijlen bekijken samen met Herenthout, Grobbendonk, Vorselaar, Olen, Lille en Kasterlee hoe dat in de toekomst over de gemeentegrenzen heen ingevuld kan worden", besluit Paul Verbeeck. (pv)  Foto Netepark /N.