'De Japanse regering heeft het bericht van een grote Britse krant over een mogelijke afgelasting van de Olympische Spelen in Tokio deze zomer 100% ontkend', meldt vanmiddag NHK, de Japanse openbare omroep.

'The Times meldde donderdag dat de Japanse regering besloten heeft dat het evenement geannuleerd moet worden vanwege de coronavirus-pandemie.

De krant citeerde ook een niet bij naam genoemd senior lid van de regerende coalitie van Japan die zei dat de focus nu ligt op het veiligstellen van de Spelen voor Tokio in het volgende beschikbare jaar, 2032.

De Japanse regering heeft vrijdag een verklaring afgelegd waarin ze het bericht in de media volledig ontkent.

De verklaring zegt dat wedstrijdschema's en locaties voor de Tokyo Games zijn vastgesteld en dat alle betrokken partijen hard werken om het evenement tot een succes te maken.

Het zegt ook dat de regering nauw zal blijven samenwerken met het Internationaal Olympisch Comité, de organisatoren van Tokio en de Tokyo Metropolitan Government om zich voor te bereiden op een veilig evenement.

Het voegt toe dat er grondige anti-infectiemaatregelen zullen worden geïmplementeerd.'  (bron NHK JP - foto NHK)

Goed nieuws voor o.a. Wout van Aert die zeker voor een medaille naar Tokio.

,,We hebben op dit moment geen enkele reden om ook maar aan te nemen dat de Spelen in Tokio niet zoals gepland starten op 23 juli'', aldus de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Een plan B is er niet. ,,We blijven vol vertrouwen dat we veilige en succesvolle Spelen kunnen organiseren.''