U bent hier

Nieuw plan in de maak voor spoortunnel Poederleeseweg, timing werken blijft onduidelijk

Herentals | Kempen regio
21.05.2019 - 17.40u
Door: Herman Gezelle

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Infrabel laten volgend jaar een nieuwe studie opmaken voor de ondertunneling van de spooroverweg op de Poederleeseweg.

De ondertunneling van de spoorovergang op de Poederleeseweg, en in mindere orde die op de Belgiëlaan, staat al lang op de agenda van alle betrokken overheden.

5 jaar geleden werden al een keer verschillende studies zoals rond de technische haalbaarheid uitgewerkt, maar door de toenmalige herstructurering van de Spoorwegen bleef het dossier geblokkeerd.

"We zijn bezig met het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst tussen ons (AWV), Infrabel, De Lijn, lokaal bestuur Herentals en de provincie Antwerpen", zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers van AWV. "Die overeenkomst wordt binnenkort gefinaliseerd en heeft betrekking op een studie voor de spoorwegkruisingen in Herentals. Het doel is die te herbekijken en ongelijkgronds te maken.

Daarin is opgenomen dat voor de Poederleeseweg AWV en Infrabel de kosten fiftyfifty worden verdeeld." (AWV) Foto : overweg Olympiadelaan - archief Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto