Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw : van deur tot deur met de bagagestep van uBee, de ontbrekende schakel in duurzame mobiliteit

uBee

Een duurzaam, makkelijk op te bergen en licht vervoermiddel met grote draagcapaciteit. Dat is wat Wouter de Beukelaar voor ogen had, als alternatief voor de auto of bakfiets in de stad.

Hij ontwikkelde uBee, een bagagestep die in drie seconden opgeplooid kan worden tot een trolley, verkrijgbaar in zowel elektrische als niet-elektrische versie.

Een (bak)fiets krijg je maar moeilijk weggezet in de meeste stadswoningen en op straat parkeren, blootgesteld aan de natuurelementen, is niet ideaal. Een deelstep of -fiets is dan weer onhandig als je veel moet meenemen én staat bovendien niet altijd in de buurt. Ook voor deelauto’s moet je soms een heel eind wandelen.

Ubee biedt een oplossing voor al deze uitdagingen : een stijlvolle, compacte step die je privé aankoopt, met tot 25kg laadvermogen én een afneembare tas.

“De basis van ons idee is de dubbele functie van de uBee step. Met de step verplaats je je vlot door de stad, daarna plooi je hem op om met bagage of boodschappen de winkel binnen te stappen of voor op het openbaar vervoer.” - Wouter de Beukelaar, founder uBee

Partners en erkenningen

De eerste enthousiastelingen lieten niet lang op zich wachten. Via APBC, een innovatieproject van de stad Antwerpen, kwam Studio Dott aan boord. De creatieve ontwerpstudio hielp onder andere met de technische analyse, het design en het opklapsysteem.

Dankzij een subsidie van Vlaio kwam het project in een stroomversnelling en in september 2022 won uBee zijn eerste prijs: een Red Dot Award. Later dat jaar werd uBee geselecteerd voor Start it @KBC, hét platform voor startende ondernemers met een innovatief idee.

Sowieso duurzaam

Dat het vervoermiddel, naast handig in gebruik en compact, ook duurzaam moest zijn, sprak voor zich. uBee wil autogebruik in de stad drastisch helpen verminderen en biedt, zowel met een elektrische als niet-elektrische versie, een ecologisch alternatief voor micromobiliteit op maat van de  stadsbewoner. Voor de productie van de step wordt bovendien zo veel mogelijk samengewerkt met Belgische partners.

Presales Campaign

Instappen in het innovatieve project kan op twee manieren. Via de voorverkoopactie kan je je uBee nu al tegen een exclusieve prijs bestellen. De andere optie is om een ‘ticket’ te kopen, een voorschot waarmee je een step reserveert. Beide manieren werken volgens het ‘niet tevreden, geld terug’-principe.

“Onze doelgroep bestaat in eerste instantie uit bewoners van grotere Belgische steden, zoals Antwerpen, Gent en Brussel, maar op termijn kan uBee ook een oplossing zijn voor pendelaars van buiten de stad of eigenaars van mobilhomes die zich op vakantie vlot willen verplaatsen. Als we echt mogen dromen, is onze step binnen een paar jaar een vaste waarde in alle grote Europese steden." - Wouter de Beukelaar.

Via de website van uBee kan je een proefrit boeken op één van de verschillende events die de komende weken plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens de Europese Mobiliteitsweek van 16 tot 22 september.

Op de foto : uBee bagagestep, verkrijgbaar in zowel elektrische (€1790) als niet-elektrische versie (€790).

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

www.startit-x.com.

uBee

uBee

uBee

uBee

uBee

uBee

uBee

Deel dit artikel