Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe generatie Lijnwinkel geopend in Antwerpen Centraal

De Lijn CS Antwerpen

De Lijn heeft de deuren geopend van haar allereerste Lijnwinkel van de nieuwe generatie, gevestigd in het hart van het station Antwerpen Centraal. Dit concept biedt zowel reizigers als medewerkers een nieuwe ervaring, met als ultiem doel het verbeteren van de tevredenheid van de reizigers én personeelsleden.

"De opening van de Lijnwinkel 2.0 in Antwerpen Centraal markeert een mijlpaal in de inzet voor de verbetering van de mobiliteitservaring in Vlaanderen. Dit concept is een voorbeeld van hoe De Lijn de behoeften van de reizigers centraal plaatst en streeft naar een moderne reisplanning. Dit is slechts het begin, want we zullen dit concept uitbreiden naar andere steden” zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

"De Lijnwinkel 2.0 is een moderne, interactieve omgeving waarin reizigers worden begroet met het doel hun reisplanning te vereenvoudigen, informatie te bieden over routes en tijdschema's, en toegang te bieden tot innovatieve mobiliteitsoplossingen. Van digitale kiosken tot vriendelijke en deskundige medewerkers; de Lijnwinkel is zorgvuldig ontworpen met de behoeften en wensen van onze klanten in gedachten," aldus Guy Weyns, directeur Marketing en Mobiliteit.

Wat is er nieuw in de Lijnwinkel 2.0?

De splinternieuwe Lijnwinkel is een belevingswinkel waar klanten zelf de touwtjes in handen hebben. Hier kunnen reizigers profiteren van talloze nieuwe functies en voordelen, waaronder:

 • Selfservice: Klanten kunnen zelf op ontdekkingstocht gaan met interactieve routeplanners en automaten. Onze medewerkers staan klaar om te assisteren waar nodig.
 • Digitale mogelijkheden: Reizigers worden begeleid bij het gebruik van automaten, het downloaden van de app en het raadplegen van interactieve routeplanners op schermen. Ook het aanmaken van een account wordt gemakkelijk gemaakt.
 • Persoonlijke ontvangst: Bij het wachtrijsysteem staat een vriendelijke onthaalmedewerker klaar om te informeren naar de wensen van de klant.
 • Open concept: De winkel beschikt over een zitruimte waar klanten informatie krijgen over De Lijn via schermen, variërend van sfeerbeelden tot nieuwe projecten, digitale producten, vacatures en toekomstplannen.
 • Verbeterde communicatie: De nieuwe desk zorgt voor een betere interactie tussen klant en medewerker.
 • Toegankelijkheid: Speciaal ontworpen lage balie maakt de winkel toegankelijk voor iedereen.
 • Gemakkelijk betalen: Naast betalingen met een bankkaart kunnen klanten eenvoudig via een automaat met contant geld betalen, in alle veiligheid.
 • Informatie over combimobiliteit: De winkel biedt informatie over Blue Bike, Cambio en Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie waarmee de Vlaamse overheid de overstap wil maken naar een meer duurzame combimobiliteit.
 • Proactieve klantenbenadering: De Lijnwinkel verschuift van een reactieve naar een proactieve benadering, van eenvoudige transacties naar uitgebreid advies.
 • Afspraken maken: Klanten kunnen nu voor het eerst persoonlijke afspraken maken via onze website of ter plaatse om op het meest geschikte moment geholpen te worden.
 • Ondersteuning: Tijdens minder drukke momenten ondersteunen de medewerkers de klantendienst of dienst abonnementen voor een snellere service.

An Opdedrynck, hoofd Verkoop Particuliere Klanten: “Eindelijk kunnen wij onze klanten een hedendaags warm welkom heten in onze gloednieuwe winkel. Het was een hele uitdaging om tot dit resultaat te komen. Samen met onze medewerkers hebben we hieraan gebouwd, van concept tot realisatie. Ook zij horen zich comfortabel te voelen in hun rol in deze nieuwe toekomstgerichte winkel. Door workshops en gerichte opleiding zijn we hierin geslaagd. Ik ben fier op de gezellige wachtruimte, de informatieve prikkels via de schermen, de representatie kledij, het combimobiel aanbad, onze adviesbubbel waar klanten op afspraak kunnen komen, de self service mogelijkheden en zo veel meer. Wij hopen met dit aanbod heel wat klanten op weg te helpen in het digitale traject van De Lijn, een 7d/7 en 24u/24 klantenservice, waar je ook bent.”

Praktische informatie

De Lijnwinkel in Antwerpen Centraal is gevestigd in de wandelgalerij van het station en is gemakkelijk te vinden dankzij lichtborden en affiches op de oude locatie. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, en op zaterdag van 9.15 tot 17.00 uur.

Uitrol naar andere locaties

De Lijnwinkel in Antwerpen is de eerste winkel van deze nieuwe generatie. Het nieuwe concept van de Lijnwinkel wordt vervolgens uitgerold in Leuven, Brussel en Oostende. Hiermee benadrukt De Lijn haar toewijding aan de reizigerservaring

Met de opening van de Lijnwinkel 2.0 in Antwerpen Centraal zet De Lijn een belangrijke stap om reizigers en medewerkers nog beter van dienst te zijn en de mobiliteit in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen.'

De Lijn CS Antwerpen

De Lijn CS Antwerpen

De Lijn CS Antwerpen

De Lijn CS Antwerpen

De Lijn CS Antwerpen

Deel dit artikel