In Gent Horeca Expo is de nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2019 voorgesteld. Ons land telt maar één driesterrenrestaurant meer. In totaal zijn 139 restaurants onderscheiden met één of meerdere sterren.

Drie restaurants worden voor het eerst bekroond met twee sterren, zeven krijgen hun eerste ster. Wallonië maakt een inhaalbeweging met drie nieuwe sterrenzaken.

De emoties na de lancering van de Gault&Millau gids zijn nog maar net verwerkt, of voor koks en restauranthouders was het vandaag opnieuw nagelbijtend aftellen.

Dit keer naar de bekendmaking van de nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2019. Er zijn 139 restaurants met één of meerdere sterren, inclusief zeven nieuwe één- en drie nieuwe tweesterrenrestaurants.

Door de sluiting van Hertog Jan in Zedelgem op het einde van dit jaar, telt ons land nog slechts één driesterrenrestaurant. Die absolute top van de Belgische gastronomie blijft Hof van Cleve in Kruishoutem. "Peter Goossens behoudt zijn drie sterren dankzij een keuken die persoonlijk en zeer constant is", verduidelijken ze bij Michelin.

Het is meer dan 40 jaar geleden dat ons land slechts één driesterrenrestaurant heeft. (VRTNWS)

De sterren in de Kempen :

La Belle (Geel), Hof ter Hulst (Hulshout), De Pastorie (Lichtaart) en Colette (Westerlo)

Restaurantgids Michelin houdt het wat de Kempen betreft, op een status-quo. In de editie 2019 blijven La Belle (Geel) (foto), Hof ter Hulst (Hulshout), De Pastorie (Lichtaart) en Colette (Westerlo) hun ster behouden.

Colette was 2 jaar geleden een nieuwkomer en weet dus dit jaar eens te meer te bevestigen. (GM)