U bent hier

Nieuwe NMBS-baas Dutordoir maakt brandhout van beleid: "Ik ben van mijn stoel gevallen"

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen
18.10.2017 - 18.18u
Door: Herman Gezelle

Sophie Dutordoir heeft in de Kamercommissie Infrastructuur haar toekomstvisie voor de NMBS uit de doeken gedaan. Eind vorig jaar is de manager door de federale regering aangesteld als CEO van de NMBS.

"Ik ben van mijn stoel gevallen toen ik de cijfers over de arbeidsongevallen onder ogen kreeg", aldus Dutordoir. Ze wil dat de NMBS het in de toekomst even goed doet als een privébedrijf. Daarvoor deed ze nu al enkele opvallende voorstellen.

Sophie Dutordoir is in de Kamer begonnen aan haar toespraak over haar toekomstvisie voor de NMBS. De nieuwe spoorbaas ging van start met een overzicht wat er de voorbije jaren verkeerd liep bij de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.

"Het is niet aan mij om een oordeel te vellen over keuzes, maar het is een feit dat het verleden een zware impact heeft gehad op de bedrijfscultuur", aldus Dutordoir. Maar de nieuwe ceo toont zich meteen strijdvaardig.

"Ik ben ervan overtuigd dat een overheidsbedrijf het even goed kan doen als een privébedrijf. Ik ben het er niet mee eens dat de NMBS er minder dan bpost of Proximus in kan slagen om zich om te vormen. Maar de uitdaging is erg complex." (VRTNWS)

Later meer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto