Infrabel voert gedurende 3 weekends onderhoudswerkzaamheden uit aan de spoorwegovergang op de Lichtaartseweg.  De rails worden vervangen.

Aangepaste verkeerssituatie

De Lichtaartseweg is ter hoogte van de spoorwegovergang afgesloten voor het verkeer:  van zaterdag 30 september om 7 uur tot zondag 1 oktober om 20 uur.  Van zaterdag 7 oktober om 7 uur tot zondag 8 oktober om 20 uur.  Ook het weekend van 14 oktober.  Dan werkt Infrabel énkel 's nachts van 00u tot 05u.

Vervangen van de rails

'Infrabel vervangt de rails die in de bedding liggen van de spoorovergang', weet Frédéric Petit woordvoerder Infrabel. 'De bedding zorgt na jaren voor erosie zodat we de rails moeten vervangen. Het weekend van 14 oktober werken we enkel 's nachts van 00u tot 05u om testen uit te voeren.'

Omleiding

De omleiding richting Kasterlee loopt via de Ringlaan, Sint-Jobsstraat, Zavelbosstraat, Watertorenstraat, Kasteelstraat, Lichtaartseweg en Olensteenweg.

Fietsers en voetgangers passeren via de voetwegen tussen Poederleeseweg, Rankenstraat, Wijngaard en Lichtaartseweg.

Omdat deze route ook geldt als omleiding voor werkzaamheden in Lichtaart, zal de verkeersdrukte in deze straten tijdelijk merkbaar toenemen.  Ook extra verkeersdrukte in Wijngaard-Kapittelbossen-Holle Weg Herentals.

Winkeliers klagen

De winkeliers uit de buurt klagen steen en been.  Tom van bakkerij A Tatin :' Vandaag hebben we de helft minder omzet, omdat de klanten van over de spoorweg niet tot hier geraken.'  Hetzelfde geluid klinkt bij fruitwinkel Cools op de Lichtaartseweg.

Hebt u vragen over de werkzaamheden aan de spoorlijn, neem dan contact op met Infrabel via het gratis telefoonnummer 0800-55 000 of mail naar info.projecten@infrabel.be.

Voor vragen over de dienstregeling kunt u terecht bij de NMBS op 02-528 28 28 of op www.railtime.be. (pp)