U bent hier

NMBS breidt treinaanbod 'klein beetje' uit in Kempen : extra IC-ochtendtrein Antwerpen-Centraal - Turnhout

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Turnhout regio | Vlaanderen
14.10.2020 - 18.19u
Door: Herman Gezelle

Vanaf zondag 13 december breidt de NMBS haar treinaanbod uit in de provincie Antwerpen. Zo komen er meer treinen tussen Antwerpen-Centraal en Sint-Niklaa, en komt er een extra vroege trein naar Turnhout.

Dat meldt de NMBS woensdag in een persbericht.

Vanaf december komt er één extra vroege IC-trein van Antwerpen-Centraal naar Turnhout, die zal vertrekken om 5.47 uur. Dat is één uur vroeger dan in het huidige aanbod.

Deze trein stopt in Antwerpen-Berchem, Lier, Herentals en Tielen en komt aan om 6.38 uur in Turnhout.

In december wordt de frequentie van de S34 tussen Antwerpen-Centraal en Sint-Niklaas uitgebreid van één naar twee treinen per uur.

Ook het IC-aanbod Antwerpen - Gent wordt uitgebreid. Op dit moment rijdt de IC-trein Antwerpen - Gent - De Panne tussen Antwerpen en Gent enkel tijdens het schooljaar. Vanaf december zal deze trein ook rijden tijdens de schoolvakanties. Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Zuid krijgen er zo elk uur een trein bij naar Gent, Brugge en De Panne.

De uitbreiding van de spoorlijnen kadert in het plan van de NMBS om tegen 2023 het treinaanbod met 4,7 procent uit te breiden.

Normaal moesten er dit jaar nog meer uitbreidingsprojecten plaatsvinden, maar die zijn vertraagd door het coronavirus. (nmbs-pb) Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto