Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NMBS : komende weekends geen treinverkeer door werken tussen Lier, Herentals en Turnhout

NMBS
Tussen 9 september en 29 oktober voert Infrabel werken uit tijdens de weekends aan de spoorwegen tussen Lier, Herentals en Turnhout. Er kan dan geen treinverkeer rijden. 
 
De NMBS zet vervangbussen in.
 
 
In het kader van de vernieuwde en verhoogde spoorbrug over het Albertkanaal aan de Lierseweg Herentals werkt Infrabel de volgende weken gefaseerd aan de vernieuwing van de spoorinfrastructuur op het baanvak Herentals-Lier.

Meteen worden ook de sporen, seininrichting en bovenleiding ter hoogte van het station van Herentals (kant Lier) vernieuwd. Er worden ook nieuwe spoorwissels gelegd. In Nijlen wordt de overweg aan de Woeringenstraat vernieuwd en in Turnhout ook de wissels in het station.

Dat betekent dat tijdens de weekends van 9 en 10 september, 16 en 17 september, 14 en 15 oktober, 21 en 22 oktober en 28 en 29 oktober  geen treinverkeer mogelijk is tussen Lier en Herentals.

In de weekends van 23 en 24 september, 30 september en 1 oktober en 7 en 8 oktober is er geen treinverkeer mogelijk tussen Turnhout en Herentals. En op 23 en 24 september en 7 en 8 oktober rijden er geen treinen tussen Herentals en Mol.

Reizigers kunnen tijdens de werken gebruik maken van vervangbussen. De vertrekuren van de treinen die wel rijden kunnen aangepast zijn.

Reizigers krijgen dan ook de raad de routeplanner te checken op de NMBS of de app.

 

Nieuwe sporen

Deze werken zijn de voorbereiding op de volgende fase in november. Dan worden de nieuwe sporen op het nieuwe traject gefaseerd in dienst genomen. Hierdoor zal ook in november het treinverkeer onderbroken zijn gedurende verschillende werkweekends.

In de herfstvakantie wordt er ook op enkele weekdagen gewerkt. Ook dan is er een aangepaste treindienst."  (nmbs/infrabel)  Foto Johan Temmerman/NNieuws.

NMBS

NMBS

NMBS

Deel dit artikel