Raadsleden (ondermeer Jeroen Van de Water, Yoleen Van Camp, Rita Thijs, Gert Storms en Ward Kennes) van de Kastelse gemeenteraad delen dinsdagochtend aan het station van Tielen flyers uit aan de treinreizigers. Zo willen ze de reizigers oproepen om hun opmerkingen rond de nieuwe dienstregeling en de nieuwe treinen kenbaar te maken.

De stad Turnhout zal de reacties verzamelen en ze gebundeld op tafel leggen bij de NMBS in Brussel.

Dinsdagochtend om 5.55 uur verzamelen vertegenwoordigers van de verschillende fracties van de Kastelse gemeenteraad aan het station. Ze delen dan flyers uit aan de reizigers die de trein nemen om 6.12 of 7.12 uur. Zo willen ze de reizigers vragen om via www.turnhout.be/nmbs hun treinreis te beoordelen.

Daarvoor moeten ze enkel een paar eenvoudige vragen beantwoorden. Dat kan voor elke treinrit met Tielen of Turnhout als vertrek- of eindstation. Reacties worden verzameld tot en met 8 februari 2015. Doel is om het comfort van de Kempense treinreizigers te verbeteren.

Varkensneuzen

Sinds de nieuwe dienstregeling werd vanuit Brussel de vroegste directe verbinding met een uur verlaat terwijl de laatste trein naar Brussel met een uur wordt vervroegd. Daarnaast is het nog steeds onmogelijk om tijdens het weekend rechtstreeks naar Brussel of Gent te sporen vanuit Tielen of Turnhout.

Bovendien laat de NMBS sinds 15 december de zogenaamde 'varkensneuzen' van en naar Turnhout rijden. Dat type trein is 40 jaar oud, heeft weinig comfort en valt door pech regelmatig uit.

Alle fracties uit Turnhout en Kasterlee

De actie van nu dinsdag wordt nog eens op donderdagochtend herhaald. Het is een gezamenlijk initiatief van alle politieke fracties van de Turnhoutse en Kastelse gemeenteraden.  Foto's archief NNieuws.