U bent hier

Omgevingsvergunning spoorbrug Herentals en overweg Vossenberg ingediend

Herentals | Neteland
26.02.2021 - 10.11u
Door: Herman Gezelle

Het was een tijdje windstil rond de plannen van de nieuwe spoorwegbrug en de ondertunneling van de Vossenberg in Herentals.

Dat kwam voornamelijk door de huidige gezondheidscrisis, die de vooropgstelde planning danig in de war heeft gestuurd. In een wereld zonder corona zouden we dit voorjaar met de eerste werken op het terrein starten.

Die vergunning is nodig om de werken te mogen realiseren. 'We verwachten dat Departement Omgeving binnenkort de aanvraag volledig en ontvankelijk zal verklaren', klinkt het.

'Kort aansluitend zal er een openbaar onderzoek lopen waarbij iedereen gedurende 30 dagen de plannen kan inkijken en opmerkingen formuleren.

Wil je je geheugen nog even opfrissen over wat we precies van plan zijn? Surf dan naar de projectpagina via www.vlaamsewaterweg.be/spoorbrug-herentals.

Digitale infosessies begin maart met toelichting over meest recente plannen

Naar aanleiding van het openbaar onderzoek dat hoort bij de omgevingsvergunningsprocedure organiseren De Vlaamse Waterweg nv, Infrabel nv en de stad Herentals begin maart twee digitale infosessies waarop we de laatste plannen toelichten en uw vragen beantwoorden.

De infosessies vinden online plaats op dinsdag 2 maart om 14 uur en op woensdag 3 maart om 19.30 uur.

Je kan je inschrijven (verplicht) via www.vlaamsewaterweg.be/spoorbrug-herentals. De dag van de infosessie ontvang je een link naar het online videoplatform en enkele instructies.  Foto : overweg Vossenberg / Johan Temmerman archief Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto