U bent hier

Ondanks fel protest blijft St.-Jansstraat schoolstraat

Herentals
26.08.2021 - 13.45u
Door: Herman Gezelle

Ondanks fel protest van de buurtbewoners blijft St.-Jansstraat schoolstraat.  Dit systeem werd de voorbije 2 schooljaren uitgetest.

'Uit een evaluatie blijkt dat de schoolstraat het verkeersveiligheidsgevoel voor fietsers en voetgangers heeft verbeterd', zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V), die haar fel gecontesteerde schepen voor mobiliteit Van Camp (N-VA) blijft bijtreden.

'Het lokaal bestuur heeft daarom beslist om de schoolstraat als definitieve maatregel in te voeren bij het begin en het einde van de schooldag.'

Fel protest : 'Onveilige Engelse wijk tijdens schoolstraat-periode'

Een pak buurtbewoners blijft fel protesteren.  'De auto's gebruiken tijdens de schoolstraat de Engelse wijk als parkeerterrein', klinkt het.

'Ze blokkeren de volledige wijk en de schoolkinderen moeten zich dan tussen de auto's wringen wat een zeer gevaarlijke situatie is.  Automobilisten schamen zich ook niet en parkeren gewoon op de oprit van de bewoners.

Wat als er iets gebeurt in de wijk en de hulpdiensten kunnen niet ter plaatse geraken? De verantwoordelijke N-VA-schepen blijft aansprakelijk.'

De school roept op om op de parking van Carrefour of Aldi (Noorderwijksebaan) te parkeren en daar de kinderen op te pikken, maar in praktijk gebeurt dit niet.  

Buurtbewoner Jan Drempel : 'De gemeente heeft een grote en dure blunder begaan met hier de straat herinterichten, beton verwijderd om bomen te planten die véél te groot waren.

Oplossing, we gaan daar slipvrije roosters opleggen voor de fietsers, er groeit meer botanica (lees onkruid) in, dan er ooit één fietser over gereden heeft. Als de "schoolstraat" start, staat het vol met geblokkeerde voertuigen waardoor de fietsers op het voetpad rijden : VEILIG ?, neen schepen.'

Op de foto's : de verkeerschaos in de Bergenstraat tijdens de schoolstraat in de St.-Jansstraat vorig schooljaar - foto's Benny Van Der Weehe / Johan Temmerman // Nnieuws - Frans Van Velthoven - De stad plaatste nog een verkeersbord foutief, in de verkeerde richting (zie boven).
Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto