De strikte dresscode in het stedelijk Netepark blijft na 10 jaar een hindernis.   Gevolg : het blijft zeer moeilijk om voldoende redders te vinden.

Woensdagmiddag kon het buitenbad van het Netepark niet open omdat er niet genoeg redders konden ingezet worden.  'Zaterdag zou dat misschien lukken', klinkt het bij de verantwoordelijke N-VA-sportschepen Brandwijk.

Ieder jaar gaat het Netepark normaliter op 1 juli open. Bij temperaturen van meer dan 25°C wil het stadsbestuur uitzonderlijk vroeger openen, op voorwaarde dat er genoeg jobstudenten-redders zijn.  Dat is tot vandaag niet zo.

Het probleem is dat we vooral jobstudenten met een redderdiploma engageren, maar die zitten momenteel volop in de examens. Voor zaterdag hopen we dat het probleem opgelost is, afwachten dus.'

Dresscode tegen overlast

Je mag sinds 1 januari 2013 in het Netepark niet zwemmen gekleed in bermuda, losse short, ondergoed, string of rok. Alleen een aansluitend badpak, bikini en zwembroek zijn toegestaan. De reden voor die strenge dresscode heet officieel hygiëne, netheid en waterkwaliteit.

Onvoldoende redders houden voorlopig de deuren van de buitenzwembaden van het Netepark dicht.  

Zaterdag verwacht het KMI zo'n 36°C in de Kempen... Foto rr/N.