De Italiaanse renners Matteo Trentin en Alessandro Vanotti rijden op donderdag 31 juli mee in het Boretti na-Tourcriterium in Herentals. Met daarnaast de al aangekondigde Tourwinnaar Vincenzo Nibali, is de Italiaanse toets sterker dan ooit.  En de zon is donderdag ook van de partij, tot 26°C in Herentals. “Nu ons evenement is omgedoopt tot het Boretti na-Tourcriterium moesten we toch voor een extra Italiaans tintje zorgen”, lacht voorzitter Charles Van de Wouwer. “We voegen twee mooie Italiaanse namen toe aan onze affiche. Matteo Trentin staat voor het tweede jaar op rij bij ons aan de start. Hij won ook voor het tweede jaar op rij een etappe in de Ronde van Frankrijk.

Alessandro Vanotti rijdt voor het team van de Tourwinnaar en was één van de belangrijkste helpers onderweg naar de Tourzege van Nibali. Deze namen zijn sterke aanwinsten voor onze affiche. En een leuke extra voor de sponsor. Al hebben we in Herentals al langer een Italiaanse traditie. We hadden al kleppers zoals Pettachi, Ballan, Basso en Pozatto aan de start. De Tourwinnaar kent hier overigens de weg, want in 2011 was hij er hier ook al bij.”

Het Boretti na-Tourcriterium in Herentals heeft niet alleen een Italiaans tintje. De organisatie zweert ook bij ruimte voor de lokale renners. “We sturen altijd een heel pak Kempense renners de straten van Herentals in”, zegt PR-verantwoordelijke Bart Timperman. “Bart Wellens bijvoorbeeld is er bijna altijd bij. Ook dit jaar staat hij aan de start. Ook Kris Boeckmans van Malle is er weer bij. Maar ook de ‘geadopteerde Kempenaars’ zijn van de partij. Denk maar een de Fransman Frederique Robert die in Mol woont en de Nederlandse veldrijder Corné Van Kessel die in Herentals woont.”

De definitieve en volledige deelnemerslijst voor het Boretti na-Tourcriterium wordt  pas morgen bekend gemaakt.