U bent hier

Openbaar onderzoek onteigeningsplannen Haag en Hessie voor aanleg fietsostrade Herentals – Balen

Kempen regio | Mol
23.10.2014 - 15.05u
Door: Herman Gezelle

Van 27 oktober tot en met 16 november loopt een openbaar onderzoek naar de onteigeningsplannen voor de realisatie van de fietsostrade Herentals – Balen langs spoorlijn 15. Dit openbaar onderzoek richt zich op de ontbrekende schakels in de omgeving van Hessie en Haag in Mol.

Met de aanleg van deze fietsostrade investeert de provincie Antwerpen sterk in fietsbeleid voor de Kempen. De fietsostrade is een bovenlokale fietsroutes die je met de fiets snel, comfortabel en veilig een grotere afstand doet afleggen.

De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen voor de aansluitingen naar bedrijven, scholen en dorpskernen. De fietsostrade is daardoor ideaal om met de fiets naar je werk, je school of de winkel te rijden.

Je vindt er meer informatie over op www.antwerpenfietsprovincie.be.

Wie interesse heeft in de plannen voor de fietsostrade in Mol, omgeving Hessie en Haag, kan deze tijdens de openingsuren inkijken in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De eigenaars van de betrokken percelen worden per brief op de hoogte gebracht van het openbaar onderzoek. Op deze kaart kan je het tracé en de voortgang van de aanleg volgen (groen = gerealiseerd, rood = nog aan te leggen).

De fietsostrade Herentals - Balen loopt langs spoorlijn 15 en wordt 31 kilometer lang. Ongeveer 9 kilometer is nu al befietsbaar, de resterende 22 kilometer zal de provincie aanleggen.

Meer info: Steunpunt Fiets Provincie Antwerpen, 03 240 66 25, fietsen@provincieantwerpen.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto