U bent hier

'Opnieuw genieten van grote en kleine geluksmomenten dankzij het zomeraanbod van De Lijn'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
12.07.2021 - 07.15u
Door: Herman Gezelle

Langzaamaan keert de normaliteit terug en gaat de wereld weer meer en meer open. Opnieuw naar de favoriete sportclub gaan, een concertje meepikken, zomerkoopjes scoren, ...

De Lijn draagt haar steentje bij door duurzame verplaatsingsmogelijkheden te bieden. Zo kan iedereen gerust op het openbaar vervoer stappen. Dat is niet alleen veilig maar dankzij het zomeraanbod van De Lijn ook enorm voordelig.

Zomerabonnement

Reizigers die deze zomer vaker op een duurzame manier op stap willen gaan, kunnen gebruik maken van het zomerabonnement, de Buzzy Pazz zomer of de Omnipas zomer. Met zo'n vervoerbewijs reizen ze twee maanden onbeperkt voor de prijs van één.

Personen van 12 tot en met 24 jaar kiezen een Buzzy Pazz zomer voor 33 euro, van 25 tot en met 64 jaar is er de Omnipas zomer voor 49 euro. In beide gevallen komen er 5 euro bij voor de MOBIB-kaart als de klant er nog niet over beschikt.

De reizigers kunnen het zomerabonnement kopen tot en met 31 augustus 2021. De reiziger kan de begindatum van het zomerabonnement kiezen, met als laatste mogelijke startdatum 31 augustus 2021.

Vanaf de gekozen datum is het abonnement twee maanden geldig. De snelste weg om het abonnement te kopen is online. Bestellen en betalen kan via de site van De Lijn, binnen de zeven werkdagen ontvangt de klant de MOBIB-kaart met daarop het zomerabonnement.

Als de klant al over een MOBIB-kaart beschikt is het zomerabonnement de volgende dag al actief. Natuurlijk kan de reiziger ook naar een van de Lijnwinkels gaan om het zomerabonnement aan te schaffen.

Zomertickets

Ook voor wie slechts een keertje zorgeloos Vlaanderen wil ontdekken met bus of tram heeft De Lijn een oplossing: het zomerticket. Het is ideaal om te delen met anderen en kost amper 1 euro per rit.

Daarbovenop kiest de reiziger zelf of hij gaat voor een Lijnkaart zomer of een m-card10 zomer, de digitale versie.

De Lijnkaart zomer wordt gebruikt zoals een gewone Lijnkaart 10 ritten. Op de kaart staan 10 ritten en per rit kan de reiziger binnen de 60 minuten onbeperkt overstappen op alle bussen en trams. De Lijnkaart zomer is te koop in de Lijnwinkels of via een ticketautomaat.

De m-card10 zomer werkt zoals een gewone m-card10. Op de kaart staan 10 ritten die telkens een uur geldig zijn. De reiziger kan onbeperkt overstappen binnen die 60 minuten op alle bussen en trams. De m-card10 zomer is te koop via de De Lijn-app of de website van De Lijn.

De Lijnkaart zomer en de m-card10 zomer zijn 1 maand geldig. De reizigers wachten er best niet te lang mee, want het aanbod is beperkt tot 33.333 zomertickets.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken: "De mensen snakken naar vrijheid en fijne momenten. Uitstapjes horen daarbij. Daarom ben ik blij dat De Lijn op deze manier er mee voor zorgt dat de mensen volop kunnen genieten en bovendien kunnen kennismaken met ons openbaar vervoer."

Ann Schoubs, directeur-generaal De Lijn: "Dankzij het nieuwe zomeraanbod kunnen de reizigers voordelig reizen de komende maanden. De Lijn zorgt voor vlot en veilig vervoer zodat de klant volop kan genieten van die grote en kleine geluksmomenten."

De volledige informatie over het zomeraanbod van De Lijn staat op delijn.be/zomeraanbod.

Coronaproef

De Lijn doet er alles aan om de rit coronaproof te maken. Dankzij de druktebarometer weten de reizigers bijvoorbeeld hoe druk het is op bus of tram en stappen ze gerust op de voertuigen, die ook regelmatig verlucht en gepoetst worden.

De lijncontroleurs houden dan weer een oogje in het zeil. Alle maatregelen op een rijtje: delijn.be/stapgerustop.
Meer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 26.11.2021 - 19.19u reading time3min

3 Amateur B

HBBC afgelastingen door covid

Herentals 26.11.2021 - 18.44u

Al 1 geval van zorgwekkende nieuwe coronavariant in ons land

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.11.2021 - 16.24u

Sciensano : 'Impact van COVID-19-vaccins in België'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 14.59u

Natuurpunt Vorselaar : boomplantactie Lovenhoek zaterdag

Neteland | Vorselaar 26.11.2021 - 14.19u

Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"

 Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 11.52u

Olense kerststallentocht afgelast

Olen 26.11.2021 - 10.45u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto