Vooruit vraagt dat het stadsbestuur van Herentals budget vrijmaakt om een zogenaamde koesterplek in te richten.

"Dat is een plek waar je je verdriet op een laagdrempelige manier kan delen met een lotgenoot. Een plek waar je ziet dat je niet alleen bent met je verdriet", zegt gemeenteraadslid Liese Bergen (Vooruit). Zij ziet het park van Le Paige als ideale plek daarvoor.

"Ik vind dat we zo'n ruimte als samenleving moeten voorzien.  Het is een plaats waar zorgverleners, patiënten of familieleden even in alle rust kunnen stilstaan bij wat ze meegemaakt hebben of wat ze nog steeds moeten doormaken.

Het moet een mooie en fijne stilteplek zijn, in openlucht, in onze openbare ruimte, liefst in de natuur of in de buurt van ons ziekenhuis."

Kunstwerk

De partij denkt voor de inrichting aan enkele banken, natuurlijke elementen en een kunstwerk. "Want standbeelden worden vaak gemaakt voor hoge piefen. Wij willen een kunstwerk van en voor iedereen die er behoefte aan heeft. Want ja, ook kunst kan een doekje voor het zeer bieden.

Deze plek zou goed tot haar recht kunnen komen in het park van Le Paige. Deze plaats wordt weldra opgewaardeerd en door de nabijheid van het ziekenhuis is ze werkelijk ideaal."

"Heel veel mensen hebben behoefte aan een plekje om tot rust en bezinning te komen", zegt burgemeester Mien Van Olmen.

'Samen hebben we een geschikte locatie gezocht en gevonden.  Onze technische diensten leggen momenteel de laatste hand aan zo’n publiek toegankelijke troostplek met een zitbankje in de oude dreef van De Ghellincklaan Noorderwijk. Deze maand nog onthullen we die officieel."