Donderdag staat de zomerse zon hoog aan het HFF-firmament.  Een lekkere 32°C begeleidt de cabrio's van Volvo Van Houdt Kempen met de knappe selectie Volvo-Missen en Tour-toprenners op het Herentals Fietst-circuit.  Het wordt een nooit gezien sportfeest met maar liefst 4 wielerkampioenen aan de start. 

Edwin Van Houdt, bestuurder Volvo Van Houdt Kempen : 'Graag ondersteunt Van Houdt Kempen dit prachtig na-Tourcriterium.  De massa supporters kunnen donderdag alle Tour-sterren en kampioenen in onze Volvo carbrio's bewonderen langs het circuit.  Ik wens de HFF-organisatoren veel succes! Nu dat de eieren bij de 'karmelietessen' in De Karmel zijn afgeleverd, kan het niet meer stuk gaan.'

Peter Sagan DJ voor To Walk Again

Ook het bloemenmeisje voor de winnaar is gelinkt aan To Walk Again. Jolien Van Loy zal met gebruik van een staprobot de bloemen aan de criteriumwinnaar geven.

De populairste winnaar van het internationale peloton toont donderdag in Herentals zijn goed hart. Met een korte DJ-act wil hij zijn steun geven aan To Walk Again. Deze organisatie biedt met een exo-skelet of staprobot de kans aan revaliderende patiënten of mensen met een fysieke beperking om toch nog te gaan en op die manier te revalideren of de voordelen van het stappen te beleven.

Al sinds vorig jaar is het klassieke bloemenmeisje na de koers vervangen door Jolien Van Loy. Deze jonge vrouw moet na een ongeval door het leven in een rolstoel. Zij is een gemotiveerde gebruikster van de staprobot.

Door te stappen met het exoskelet verbetert de bloeddoorstroming van patiënten, blijven spieren geoefend en krijgen de gebruikers ook letterlijk energie. "Ik wil die positieve effecten tonen door op het podium de bloemen af te geven", knikt Jolien. "Nog te weinig mensen kennen de staprobot echt, of ze weten niet wat die betekent voor mensen als ik."

To Walk Again is het goede doel waar Herentals Fietst/Feest, de organisatie achter het Boretti na-Tourcriterium, aandacht en middelen voor probeert te verzamelen. "Met de hulp van een internationale vedette als Peter Sagan, moet dit zeker lukken", zegt woordvoerder Bart Timperman.

"Met (inter)nationale naambekendheid hopen To Walk Again de bekendheid te geven om extra steun te vinden. Want zo'n exoskelet kost een klein fortuin. In het ziekenhuis van Herentals heeft de organisatie recent het REVALUTION center geopend. In dat centrum wil de organisatie met de nieuwste technologieën en onder deskundige begeleiding mensen met een fysieke beperking helpen bewegen. Dat centrum kan nog veel sponsoring en steun gebruiken."

Afterparty 'DECADANST'

De DJ set van de afterparty 'DECADANST' begint meteen na de huldiging van de profrenners na het na-Tourcriterium, omstreeks 22.30 uur. Na DJ Sagan volgt Regi. Ook Studio Brussel DJ Christophe Lambrecht komt draaien. De openluchtparty wordt afgesloten door lokale DJ's Bex en Pilisan.

Foto's Johan Temmerman / Nnieuws / Photo News.