U bent hier

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) wint de allereerste Challenge Daytona

Herentals | Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
10.12.2018 - 10.02u
Door: Mark Jaspers

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) won vannacht de 1e editie van de Challenge Daytona die plaatsvond op de bekende Daytona International Speedway (Florida).

Door de slechte weersomstandigheden werd de halve triatlon uitgesteld en ingekort tot 1600 meter zwemmen, 15 laps op de Daytona Speedway (60 kilometer) welke voor de atleten een geweldige ervaring was en een afsluitende 14 kilometer lopen.

Na het zwemonderdeel kwam Pieter als 5e uit het water op een 30-tal seconden van de leider Andy Potts. Tijdens het fietsen werd er vooral gekeken naar Andrew Starykowicz en Cameron Wurf. Enkel Pieter bleek in staat om de schade te beperken en wisselde 2 minuten na Starykowicz en 30 seconden na Wurf.

Eenmaal aan het lopen kon Pieter al snel Wurf inhalen en bij het ingaan van de 2e ronde ging hij ook voorbij Starykowicz. Met een dikke minuut voorsprong kon Pieter de winst binnenhalen tijdens deze eerste editie van de Challenge Daytona. Starykowicz werd 2e en de Braziliaan Santiago Ascenso legde beslag op de derde plaats.

Door te winnen in de Challenge Daytona schuift Pieter nu een plaats op in de Challenge Family ranking waardoor hij finaal als 4e het jaar zal afsluiten. De ranking 2018 werd gewonnen door de Duitser Sebastian Kienle en wereldkampioen ITU Pablo Dapena (gelijk aantal punten).

Pieter in Daytona: 'Winnen had ik niet verwacht'

Pieter: "Ik kwam naar Daytona met een missie en dat was de 4e plaats binnenhalen voor het klassement. Dit is nu gelukt, maar winnen had ik toch niet verwacht.

Het was een geweldige ervaring om op de Speedway te mogen racen welke normaal enkel voor de Nascar gebruikt mag worden. Ik was even in paniek toen ik Starykowicz toch wat verder zag wegrijden dan verwacht, maar gelukkig kon ik tijdens het looponderdeel snel orde op zaken zetten.

Leuk om het seizoen met een overwinning te kunnen afsluiten in ieder geval!"

Voor Pieter was het na winst in de Challenge van Geraardsbergen en de Challenge van Sardinië zijn 3e overwinning binnen het Challenge circuit dit jaar.

Wedstrijdverslag organisatie klik hier.

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto