Provinciale school PIVA telt 800 leerlingen die normaliter 's middags in de eigen broodjeszaak of in het eigen free flow restaurant genieten van een broodje of een warme lunch bereid door hun klasgenoten.

Kris Van Rysselberghe, technisch adviseur bakkerij: "We hebben 1500 koffiekoeken, broodjes, sandwiches en stokbroden in de aanbieding voor de helden van deze coronacrisis.

We willen iets terugdoen voor de mensen die het land draaiende houden. Daarom bedankt aan de bakkers van PIVA voor dit initiatief. Ze tonen hun hart op de best mogelijke manier, met zoetigheid. De koeken zullen een hart onder de riem zijn voor de mensen die zowel in de stad als in de provincie zorgen dat buiten 'ons kot' alles zo proper mogelijk blijft."

Maandag, de eerste dag van de paasvakantie, zullen om 4 uur 's ochtends chefs Peter Claus, Kris Van Rysselberge, Kristof De Vocht, Koen Van Helden en Eric Van den Hende de koeken en het brood bakken in de school. Zij zullen tijdens het bakken uiteraard de nodige afstand bewaren.

Vervolgens worden pakketjes voor 600 vuilnisophalers verdeeld over drie vertrekpunten van de vuilnisophaling in Antwerpen. Om 9.30 uur vertrekken we vanuit de school naar de eerste stopplaats, Antwerpen Kiel, om de ontbijtpakketjes te bezorgen, daarna zijn Wilrijk en Merksem aan de beurt.

Na de overhandiging in het vertrekpunt nemen de verantwoordelijken van de stadsdienst de bedeling aan de vuilnisophalers over zodat iedereen zich strikt aan de coronamaatregelen kan houden.

"Een mooie uiting van waardering voor het werk van de stadsreiniging. En die is terecht. Ik ben als schepen zeer trots op onze mensen. In moeilijke tijden staan ze er keer op keer. Ook zij staan aan het front om onze maatschappij leefbaar te houden. Respect is op zijn plaats.'

95 pakketjes met boterkoeken, chocoladekoeken, worstenbroodjes en ander lekkers worden aan de provinciale groendiensten bezorgd van Rivierenhof Deurne, Prinsenpark Retie en Vrijbroekpark Mechelen.

"We mogen de parkwachters in onze provinciale groendomeinen niet vergeten die er elke dag staan, de parken onderhouden en de bezoekers er tevens op wijzen voldoende afstand te houden. Dat is in tijden dat mensen snakken naar contact vaak niet evident. Een zoete en welgemeende schouderklop is verdiend."

Zijn we dan nog niet uitgedeeld, dan gaan de resterende koeken naar de voedselbanken of Moeders voor Moeders.

Leerlingen en leerkrachten werken vanuit hun kot. Anderen kunnen niet thuis werken maar blijven ervoor gaan, dat appreciëren we. Laat het ontbijtpakketje smaken!