Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PIVA en CVO Vitant blikken terug op succesvolle 10e editie Liantis Urban Trail Antwerp

PIVA

Zondag beleefde Antwerpen de 10e editie van de Liantis Urban Trail Antwerp, een unieke loopervaring waarbij deelnemers de stad doorkruisen op een parcours van 7 of 12 km, langs historische en markante gebouwen.

De jubileumeditie startte en eindigde dit jaar op campus PIVA, een bijzondere plek waar al jaar en dag zowel jongeren als volwassenen terecht kunnen bij de provinciale scholen PIVA en CVO Vitant voor een divers aanbod aan opleidingen.

De tiende editie van de Liantis Urban Trail Antwerp was een groot succes. Meer dan 6000 deelnemers, waaronder 105 medewerkers van provinciale diensten en andere provinciale scholen, namen deel aan de loopwedstrijd.

Met PIVA als centraal punt werden de deelnemers direct na de start meegenomen langs de afdelingen Slagerij en Bakkerij waar heel wat bedrijvigheid te zien was. De route leidde hen verder door de slagers- en bakkerswinkel.

Kort voor de finish liepen ze zelfs dwars door het oefenrestaurant ‘Hof van Leysen’ en de pas gerenoveerde keukens. De deelnemers konden zo een kijkje achter de schermen nemen van het culinaire onderwijs dat PIVA en CVO Vitant bieden.

Infrastructuur om trots op te zijn

Gedeputeerde Lemmens, bevoegd voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen, was blij met de passage door PIVA en kwam met plezier het startschot voor de 4e groep lopers geven:” De Liantis Urban Trail Antwerp is een perfecte manier om onze infrastructuur in de kijker te zetten. De sportievelingen konden met eigen ogen zien hoe goed onze scholen zijn uitgerust om onze leerlingen en cursisten de best mogelijke opleiding te geven. We zijn trots op onze infrastructuur en we zijn ervan overtuigd dat deze een positieve impact heeft op de kwaliteit van ons provinciaal onderwijs."

Het 10-jarig jubileum kon op deze culinaire hotspot natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. PIVA zorgde voor een indrukwekkende verjaardagstaart in de vorm van een ‘pièce montée’.

Naast het sportieve aspect van de Urban Trail, werd ook aandacht besteed aan het goede doel. De afdeling Slagerij van PIVA voorzag de deelnemers van broodjes buikspek met de beroemde PIVA-saus, terwijl de cursisten van het éénjarige traject van CVO Vitant een heerlijk vegetarisch soepje bereidden. De opbrengst van de verkoop ging naar De Warmste Week, die dit jaar draait rond het thema 'Opgroeien zonder zorgen'.

Ook provinciehuis mocht niet ontbreken

Naast de gebouwen van PIVA leidde het parcours de deelnemers van de Urban Trail Antwerp ook nog naar een andere provinciale locatie, namelijk het majestueuze Provinciehuis even verderop. Ook in dit toonbeeld van duurzaamheid werd alles uit de kast gehaald om de deelnemers een onvergetelijke ervaring te bieden.

Na 14 verdiepingen en 310 treden konden de deelnemers genieten van een prachtig uitzicht over de stad. In de trappenhal werd een visueel spektakel uitgewerkt waardoor de lopers het gevoel kregen in een videogame beland te zijn. En in de raadzaal konden de deelnemers zichzelf zien lopen op de livestream. Foto : provincie Antwerpen

PIVA

Deel dit artikel