De PIVA  is niet zomaar een provinciale school.  Ze geeft al meer dan 50 jaar een vijfsterrenopleiding voor hotel- en restaurantferventen.  PIVA heeft een gerenommeerde faam in heel Europa.  Precies na 40 jaar mekaar terugzien, dat doet je wat. De oud-studenten uit 1973 verrasten mekaar vorige donderdag.  Eigenlijk een beetje een treffen tussen de Kempen en Antwerpen stad. 

Marc Truyens (Lichtaart) is in heel België een illuster traiteur in o.a. Salons de Limpens Herentals, heel wat overheden en industrie : 'Met ons studententeam van 40 jaar geleden hebben we op de PIVA aan de Charlottalei Antwerpen de mooiste momenten van onze jeugdjaren meegemaakt.  Toen al moest je een all-rounder zijn en continu ad-rem blijven voor vakken als economie, talen, wiskunde en vooral je creativiteit laten overborrelen bij gastronomische ontdekkingen in de keuken.  Ik kwam uit de Kempen naar de prachtige stad Antwerpen.  

De leerlingen van beide regio's verstonden mekaar, 2 aparte taalaccenten, maar spanningsvelden kwamen haast niet voor.  De studenten-editie van 1973 heeft heel wat knappe koppen meegebracht. Dan bedoel ik niet enkel carrières : de ene werd hoogleraar aan de U.A., de ander succesvol traiteur, de ander werd leerkracht aan de PIVA, rentenier (lacht) of journalist.  Tof dat je na 40 jaar op zo'n avond ervaringen, herinneringen en vooral emoties kunt delen.' 

Op de foto : Oud-leerkrachten en -leerlingen : de illustere PIVA-boys 1973 forever.  (VG)