U bent hier

PIVA : opmerkelijke reünie na 40 jaar

Kempen regio | Provincie Antwerpen
29.06.2013 - 23.52u
Door: Herman Gezelle

De PIVA  is niet zomaar een provinciale school.  Ze geeft al meer dan 50 jaar een vijfsterrenopleiding voor hotel- en restaurantferventen.  PIVA heeft een gerenommeerde faam in heel Europa.   Precies na 40 jaar mekaar terugzien, dat doet je wat. De oud-studenten uit 1973 verrasten mekaar vorige donderdag in restaurant 2 Wheels in Brasschaat.  Eigenlijk een beetje een treffen tussen de Kempen en Antwerpen stad. 

Marc Truyens (Lichtaart) is in heel België een illuster traiteur in o.a. Salons de Limpens Herentals, heel wat overheden en industrie : 'Met ons studententeam van 40 jaar geleden hebben we op de PIVA aan de Charlottalei Antwerpen de mooiste momenten van onze jeugdjaren meegemaakt.  Toen al moest je een all-rounder zijn en continu ad-rem blijven voor vakken als economie, talen, wiskunde en vooral je creativiteit laten overborrelen bij gastronomische ontdekkingen in de keuken.  Ik kwam uit de Kempen naar de prachtige stad Antwerpen.  

De leerlingen van beide regio's verstonden mekaar, 2 aparte taalaccenten, maar spanningsvelden kwamen haast niet voor.  De studenten-editie van 1973 heeft heel wat knappe koppen meegebracht. Dan bedoel ik niet enkel carrières : de ene werd hoogleraar aan de U.A., de ander succesvol traiteur, de ander werd leerkracht aan de PIVA, rentenier (lacht) of journalist.  Tof dat je na 40 jaar op zo'n avond ervaringen, herinneringen en vooral emoties kunt delen.' 

Op de foto : Tuur Van Herrewegen (Brasschaat 2 Wheels), Roger Van Heuckelom (Antwerpen), Marc Truyens (Lichtaart), Bert Verhoeven (Antwerpen), Michel Breugelmans (Wiekevorst), Peter Borgions (Merksem), Guy Sannen (Mol) en Guy Verellen (Herentals)  - de illustere PIVA-boys 1973 forever.  (VG)

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 16.03.2018 - 16.39u

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League
Internationaal | Vlaanderen 16.03.2018 - 12.12u

Explosies in Deurne door granaten : "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.03.2018 - 08.01u

Met de belbus op muziekkroegentocht

Met de belbus op muziekkroegentocht
Kasterlee | Neteland 15.03.2018 - 16.55u

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen
Nijlen regio 15.03.2018 - 14.26u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto