Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland verijdelt koperdiefstal spoorkabel aan Bosbergen Herentals

NMBS koperdiefstal

Donderdagavond rond 23u alarmeerde Infrabel (NMBS) de politie voor een nieuwe storing aan het kabelnet op de spoorlijn tussen Herentals en Tielen ter hoogte van Bosbergen in Herentals.

'Omdat er vermoedens uitgingen naar een nieuwe kabeldiefstal gingen de politieploegen onmiddellijk ter plaatse en troffen er een doorgesneden kabel aan', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.

'Alles wees erop dat de dieven hun poging gestaakt hadden om weg te vluchten voor de politie.'

Zoekactie met politiehelikopter

'De politie startte onmiddellijk een zoekactie met bijstand van een politiehelikopter, een speurhond, politieploegen van de omliggende zones en de spoorwegpolitie.

Tijdens de zoekactie trof de politie even verder een achtergelaten voertuig aan wat mogelijk erop wijst dat de verdachten te voet zijn weggevlucht. Het voertuig werd in beslag genomen voor sporenonderzoek.

De zoekactie naar de verdachten zelf bleef negatief.  De spoorwegpolitie voert het verder onderzoek.

Politie Neteland was extra aandachtig en zette extra ploegen in nadat in de nacht van zaterdag op zondag een kabeldiefstal gepleegd werd op het kabelnet van de spoorlijn Herentals-Tielen. Daardoor was er vorige zondag de ganse dag op die lijn geen spoorverkeer mogelijk.'

NMBS koperdiefstal poging

NMBS koperdiefstal poging

Politie Neteland

Politie Neteland

Heli federale politie

Heli federale politie

Bosbergen 1, Herentals, België

NMBS koperdiefstal

Deel dit artikel