U bent hier

Politievrouw gewond na achtervolging en arrestatie van drugsverdachten in Retie

Kempen regio | Neteland
14.01.2020 - 20.58u
Door: Herman Gezelle

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol heeft zaterdagavond drie verdachten gearresteerd bij een achtervolging na het negeren van een alcoholcontrole. In de buurt van Lommel sloeg het voertuig met twee inzittenden op de vlucht.

Uiteindelijk kon de politie de wagen in Retie tot stilstand brengen. Een politievrouw van de zone Balen-Dessel-Mol raakte gewond.

Bij huiszoekingen zijn nog verdovende middelen gevonden.

Uiteindelijk moesten twee verdachten bij de onderzoeksrechter in Hasselt verschijnen. Dat maakte het Limburgse parket dinsdag bekend.

Zaterdagavond rond 21 uur werd de politie Balen-Dessel-Mol ingelicht over een incident in Lommel waarbij een voertuig aan de N71, de Ringlaan, bij een BOB-controle was doorgereden richting de Antwerpse Kempen.

Op verschillende plaatsen werden verspe rringen opgezet door onder meer de naburige zones Geel-Laakdal-Meerhout, Keno en Turnhout. De meldkamer van de Antwerpse federale politie coördineerde de speractie.

Dankzij het ANPR-netwerk kon het voertuig gelokaliseerd worden.

Op de Geelsebaan in Dessel ontstond de politieachtervolging, die in Retie eindigde. Twee dienstvoertuigen raakten beschadigd en de politievrouw werd gekwetst.

Bij het doorzoeken van het voertuig en bij het fouilleren werden bij de inzittenden, twee 21-jarige mannen uit Lommel en een 19-jarige vrouw uit Mol, cannabis, drugsattributen en een grote som geld aangetroffen.

Er volgde een huiszoeking bij de twee mannen uit Lommel en die leverde een grote hoeveelheid soft- en harddrugs en een cannabiskweektent op.

Bij de inval in Lommel werd ook de 46-jarige moeder van een verdachte gearresteerd.

Naast de processen-verbaal voor de drugsmisdrijven werden tal van pv's opgesteld voor de verkeersovertredingen en voor drugs in het verkeer. (VRTNWS) Foto Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto