U bent hier

Primeur : 'Volvo XC40 Recharge doet méér met minder, een verrassend nieuwe elektrische toekomst''

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
16.10.2019 - 19.34u
Door: Herman Gezelle

Vandaag introduceerde Volvo Cars de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische auto van het bedrijf en het eerste model van de gloednieuwe conceptlijn Recharge.

Toekomstige Volvo-klanten zullen één fundamentele vraag moeten beantwoorden: wilt u een nieuwe Volvo met of zonder snoer?

Splinternieuw infotainmentsysteem, ondersteund door Android besturingssysteem Google

'De XC40 Recharge is gebaseerd op de veelvuldig bekroonde en best verkopende compacte SUV XC40', onderstreept Edwin Van Houdt, bestuurder Groep Van Houdt Kempen.  'Het is dus ook de eerste telg van een familie volledig elektrische Volvo’s.

Dit is een ware mijlpaal voor Volvo Cars: de eerste elektrische auto van het merk en een splinternieuw infotainmentsysteem, ondersteund door het Android besturingssysteem van Google.'

De komende 5 jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische auto lanceren, aangezien het merk ernaar streeft om tegen 2025 de helft van zijn globale verkoop te verwezenlijken met volledig elektrische auto’s en de rest met hybride wagens.

Recharge = overkoepelende naam voor elke oplaadbare Volvo met volledig elektrische of plug-inhybrideaandrijving 

'Vanaf begin 2020 zullen klanten die naar de website van Volvo Cars surfen eerst de vraag krijgen of ze al dan niet een Volvo Recharge wensen', vervolgt Edwin Van Houdt.

'Terugbetaling van de gemiddelde elektriciteitskost'

'Om elektrisch rijden verder aan te moedigen wordt elk Volvo Recharge plug-inhybridemodel aangeboden met een jaar lang gratis elektriciteit onder de vorm van een terugbetaling van de gemiddelde elektriciteitskost voor die periode.'

We hebben het al enkele keren herhaald: voor Volvo Cars is de toekomst elektrisch.  Vandaag zetten we een grote stap in die richting met de lancering van onze volledig elektrische XC40 en de Recharge-lijn.'

XC40 Recharge : bereik van meer dan 400 km

'De XC40 Recharge is alles wat klanten verwachten van een Volvo, met daarbovenop een geavanceerde, volledig elektrische vierwielaandrijving die met een enkele oplaadbeurt een bereik van meer dan 400 km (WLTP) en een vermogen van 408 pk biedt.

De batterij laadt op 40 minuten tijd tot 80% van haar vermogen op via een snellaadsysteem.

Het Android-ondersteund infotainmentsysteem is volledig geïntegreerd in Volvo On Call, het digitale platform voor geconnecteerde diensten van het merk. Via Volvo On Call kunnen bestuurders van een plug-inhybride volgen hoe lang ze op elektrisch vermogen rijden.

Om tegemoet te komen aan de verwachte groei van de vraag naar de Recharge-auto’s zal Volvo Cars de productiecapaciteit voor elektrische auto’s verdrievoudigen en vanaf volgend jaar een door de ontwerpers gekozen selectie van populaire Recharge-modellen voorbereiden, een Designer’s Choice-reeks, om zo aanzienlijk kortere leveringstermijnen te kunnen aanbieden.

Volvo Cars wil volgend jaar 20% van de totale verkoop verwezenlijken met plug-inhybrides.

Elk Volvo-model komt in een Rechargeversie, van de compacte SUV XC40 over de 60-reeks tot het boegbeeld van het merk, de grote SUV XC90. Volvo Cars is de enige autobouwer die voor elk van zijn modellen een plug-invariant aanbiedt.'

Ambitieus nieuw actieplan Volvo : tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming

'De XC40 Recharge en de Recharge-lijn zijn de tastbare bewijzen van het ambitieuze nieuwe actieplan van het bedrijf, dat ook vandaag gelanceerd werd.

Dat actieplan omvat concrete acties die aansluiten bij het klimaatakkoord van Parijs en het ondersteunt de ambitie van Volvo Cars om tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming te worden.'

Bagageruimte voorin

'Uniek voor de XC40 Recharge is de extra opbergruimte van ongeveer 30 liter in een speciaal compartiment ónder de motorkap. Dit was mogelijk omdat een elektromotor minder ruimte in beslag neemt dan een traditionele verbrandingsmotor.

Dit is vooral een ruimte voor de laadkabel.

De marktintroductie vindt plaats in de loop van 2020. Prijzen en specificaties maakt Volvo later bekend,' besluit Edwin Van Houdt.

(pp/ad/EVH) - foto's en beelden Volvo Cars Sweden © / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

Mol 14.11.2019 - 12.34u reading time4min

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Janne Caeyers verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol 14.11.2019 - 11.29u reading time2min

Janne Caeyers werd op woensdag 13 november verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Janne volgt Mats Opdebeek op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal
Kempen regio | Laakdal regio 13.11.2019 - 21.57u

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.11.2019 - 20.01u

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen
Kempen regio | Nationaal | Olen | Provincie Antwerpen 13.11.2019 - 16.35u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto