U bent hier

Productie herstart bij Volvo Cars: 'Ruim 3.000 mensen aan de slag, enthousiasme is groot'

Kempen regio | Vlaanderen
29.04.2020 - 19.34u
Door: Herman Gezelle

Autobouwer Volvo Cars in Gent heeft corona-aanpassingen uitgetest in een voorbereidende productie. Het bedrijf wil de veiligheid van het personeel vergroten en tegelijk de productie langzaam opvoeren.

Volvo Cars in Gent bereidt zich voor op een volledige heropstart volgende maandag waarbij de coronamaatregelen van kracht zullen moeten blijven.

'We luisteren goed naar de overheden en we willen ook zeker weten dat alles veilig genoeg kan verlopen", zegt woordvoerster Barbara Blomme.

'Er zijn de voorbije dagen verschillende aanpassingen gebeurd, in samenspraak met de vakbonden, om de verschillende werkplekken "coronaproof" te maken.

Ontmettingskits voor de productieteams

Het bedrijf zet, net als elders, extra in op handhygiëne en ontsmetting. "Elk team heeft een box gekregen met onder meer ethanol, vodden en schoonmaakproducten.

Het is de bedoeling dat ze daarmee de eigen teamhoek frequenter zelf gaan schoonmaken. Hygiëne wordt nog belangrijker", legt Blomme uit.

Stewards controleren

In heel het bedrijf worden ook stewards ingezet. “Dat zijn werknemers die zich vrijwillig hebben opgegeven om er mee op toe te zien dat de vele nieuwe richtlijnen goed gerespecteerd worden. Zij staan bijvoorbeeld aan de in- en uitgangen bij de shiftwissels. Ze spreken mensen ook aan als de veilige afstand niet gerespecteerd wordt.”

Nog aanpassingen nodig

Volvo Cars heeft de probleemzones in kaart gebracht waar het heel erg moeilijk is om afstand te houden.

“Er is bijvoorbeeld minder jobrotatie. We kiezen er bijvoorbeeld voor dat één persoon een aantal handelingen doet om ervoor te zorgen dat er minder contact is met andere werknemers.” (Volvo Gent)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto