U bent hier

'Sp.a Herentals laat kinderen niet in de kou staan : inzameling winterjassen'

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
10.10.2020 - 09.19u
Door: Lex Verellen

'De armoedecijfers in Vlaanderen stijgen jaar na jaar. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 13,9% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Herentals opgroeit in een kansarm gezin.

'Daarom voert Sp.a Herentals actie in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede', zegt Liese Bergen, voorzitter sp.a Herentals.

'We willen de problematiek van kinderarmoede een gezicht geven. "Wij laten geen enkel kind in de kou staan.

Veel gezinnen en alleenstaanden hebben het steeds moeilijker om op het einde van de maand de eindtjes aan elkaar te knopen.

Ook de Vlaamse Armoedebarometer kleurt dieprood. In 286 van de 300 gemeenten is het armoederisico de voorbije jaren hetzelfde gebleven of gestegen. "1 op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede.

Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze.'

Actie

'De actie van sp.a Herentals omvat twee zaken', vervolgt Liese Bergen.

1) Sp.a Herentals organiseert een actie onder het motto "Wij laten geen enkel kind in de kou staan." Daarom zamelen we op 16 oktober winterjassen in zodat alle kinderen in Herentals een warme winter tegemoet gaan."

2) We willen de problematiek van kinderarmoede een gezicht geven. Mensen zullen de kans krijgen om te luisteren naar pakkende getuigenissen van mensen die in armoede leven.'

Praktisch

Inzamelactie winterjassen voor kinderen

De inzamelactie van Sp.a Herentals vindt plaats op 16 oktober van 9u tot 13u op de vrijdagse markt. U vindt ons op de kruising van de Koppelandstraat en de Zandstraat. Heeft u geen tijd om naar de markt te komen?

Dan mag u de jassen voor 16 oktober binnen brengen bij Martine Moriau in de St.- Jobsstraat 115, Herentals. De ingezamelde jassen worden geschonken aan De Dorpel.'

QR-codes met getuigenissen

'Daarnaast zullen we de problematiek ook een gezicht geven. Via flyers en op de actiedag zelf laten we via QR-codes getuigenissen horen en zien van een kind, een leerkracht, een alleenstaande mama en een medewerker van de voedselbedeling', besluit Bergen.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto