De precisiewerken bij het inschuiven van de tunnel (3.288 ton) onder De Beukelaer-Pareinlaan zijn zaterdagnacht afgerond.  De tunnel moest 25 meter opschuiven en zit nu perfect op z'n plaats.  Er was heel wat publieke belangstelling bij dit huzarenstuk.

De aansluitende werken zijn uiterlijk maandagochtend 11 juli (04.00u) klaar.  Tijdens deze tunnelwerken rijden geen treinen én is De Beukelaer-Pareinlaan onderbroken. Lokaal verkeer rijdt om via de Ekelstraat en de Vossenberg.

'We verhogen we ook de sporen in de omgeving en passen we de kruisingen met Wolfstee, Lierseweg en De Beukelaer-Pareinlaan aan', zegt Liliane Stinissen communicatie Vlaamse Waterweg NV. 'Op die laatste plek staat nu de nieuwe tunnel.

In de nachten van maandag 18 juli, dinsdag 19 juli, woensdag 20 juli en donderdag 21 juli finaliseren we de sporen op de nieuwe tunnel.

Om het treinverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken we vier nachten van middernacht tot 4 uur.  De werken zorgen mogelijk voor geluids- en trillingshinder.

In de nieuwe tunnel zijn twee rijstroken voorzien met in elke rijrichting een fietspad van 2 meter breed en aan de noordzijde een voetpad van 1,5 meter breed. De tunnel is 24,25 meter lang, heeft een binnenbreedte van 14,7 meter en is 5,15 meter hoog.

De tunnel weegt maar liefst 3.288 ton en is zwaarder dan de nieuwe stalen brug die we over het kanaal plaatsen.

Deel van de brug over de Lierseweg wordt afgebroken

'Omdat het treinverkeer dit weekend is onderbroken, gaan we een eerste deel van de huidige spoorwegbrug over de Lierseweg afbreken. Die ruimte is nodig voor de nieuwe spoorwegbrug die in augustus volgt.

Wolfstee nog afgesloten tot eind februari 2023

Wolfstee blijft afgesloten tot februari 2023. De omleiding in beide richtingen via de Toekomstlaan en de Herenthoutseweg blijft gelden.

Het verhogen van deze brug tot een doorvaarthoogte van 9,10 meter en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.'  Foto's Johan Temmerman/NNieuws.