Het stadsbestuur heeft 2 nieuwe Smiley-borden aangekocht. Die werken op basis van een zonnepaneel en zullen in zones waar max. 30 en 50 km/u mag gereden worden, ingezet worden. Ze werden dinsdag aan De Leertuin op de Molekens in gebruik genomen.

Schepen van mobiliteit  Jan Michielsen (CD&V) : 'Naast de Smiley-borden doet Herentals ook mee met de Fiets-Telweek tijdens de Week van de Mobiliteit. Die wordt georganiseerd van 16 tot 22 september. Er komt een fiets-telpunt op de fiets-o-strade Herentals-Aarschot.

Op maandag 14 september loopt in cc 't Schaliken vanaf 18u een infobeurs over duurzame mobiliteit. Om 20u is er een debat over duurzame mobiliteit met Kris Peeters, Kristof Thijssens (Unizo) en Chris Brouwers (provincie Antwerpen). De stad Herentals en de provincie lichten ook hun mobiliteitsbeleid toe.

Op 17 september volgt de Car Free Day waar het personeel van de stad die dag zo weinig mogelijk met de auto naar het werk komt. Op 18 september nemen de Herentalse scholen deel aan de Strapdag, en gaan de leerlingen en de juffen op een duurzame manier naar school. Op 16 september kan je tussen 7 en 18 uur ter hoogte van het station in Herentals je fiets laten graveren.  Een heel pak evenementen waarop iedereen welkom is,' besluit Michielsen.   Foto's: Helga Hansen/NNieuws