Donderdagmiddag presenteerde StarMeal CEO Lieven Vanlommel in Foodmaker Brussel het succesverhaal van het vernieuwd Foodmaker-concept. Topsporters Kim Clijsters, Stefan Everts, Mieke Vervoort en culinaire autoriteiten Edwin Menue en Wim Ballieu onderschreven er dit origineel Kempens kwaliteitslabel. Sinds kort is StarMeal uit Oevel voor 100% eigenaar van de 7 Foodmaker-vestigingen in België.

Reeds jarenlang is Kempense Lieven, met het retailmerk StarMeal, voor tal van supermarkten de vaste leverancier van gezonde en originele slaatjes.

Passie voor groenten
Lieven Vanlommel is een natuurmens pur sang, die leeft voor de geur van basilicum en de smaak van versgeplukte zomertomaten. Groenten hebben voor hem geen geheimen, Lieven groeide letterlijk tussen de spruitjes en wortelen op.

Al vier generaties lang verkoopt de familie Vanlommel groenten via hun groothandel maar zijn passie voor overheerlijke slaatjes kreeg hij van zijn moeder Mattie - de 'queen of green' - mee, die een buurtwinkel uitbaatte.

Als éérste in Europa kwam ze op het idee om verschillende groentecombinaties in individuele bowls aan haar klanten aan te bieden. And guess what? They loved it.

Zo ook zoon Lieven. Smakelijke en originele slaatjes bedenken werd al gauw zijn joie de vivre. StarMeal - great food for great people - was geboren.

Met z'n voeten stevig op de Kempense grond bouwde Lieven StarMeal uit tot één van de grootste spelers op de Belgische retailmarkt. Zo levert het merk kraakverse slaatjes aan winkels en warenhuizen over
heel België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.  Ook de verovering van Zweden staat in 2016 op het programma.

Een gezond bedrijf blijft groeien en zo bereikt Lievens grote droom een nieuw hoogtepunt: binnen een gezellig en huiselijk kader, healthy & tasty slaatjes, hartverwarmende soepen en ovenverse broodjes rechtstreeks aan de consument leveren, met een vernieuwd Foodmaker-concept als partner in crime.

Een nieuw logo, een nieuwe locatie en tal van nieuwe maaltijden en producten kenmerken de frisse start van Foodmaker.

Foodmaker friends
Wat hebben topsporters Kim Clijsters en Stefan Everts en culinaire autoriteiten Edwin Menue en Wim
Ballieu met elkaar gemeen?

Kim Clijsters op NNieuws : 'We zijn met ons gezin en familie verlekkerd op de Foodmaker-producten en ik ben daarom maar al te graag ambassadeur van het merk. Foodmaker-maaltijden bewijzen iedere dag weer hun healthy én tasty aspect dat ook gesmaakt wordt door zowel gedreven sportmensen als rasechte foodies. Ik heb trouwens bijzonder veel respect voor Lieven Vanlommel en z'n tof team die supervers in hun hart dragen'.

Ook Marieke Vervoort, Patrick Mullie, Sonja Kimpen, Niels de Jonck, Tom Boonen, Tia Hellebaut, Hans
Van Alphen, Kirsten Flipkens, Sven Nys, Brian Lynch, Dylan Derdaele zijn echte Foodmaker friends.

Eat good feel good
Waarom slaatjes zogezegd altijd met mayonaise moeten zijn heeft Lieven nooit begrepen. "Mayo is er bij
Foodmaker nooit bij, gewoon omdat je dan alleen nog maar de saus proeft terwijl kraakverse groenten zoveel lekkerder zijn.

Daarom zoeten we bijvoorbeeld ook nooit met geraffineerde suikers maar alleen met natuurhoning. 't Zit 'm nu eenmaal in de details" aldus Vanlommel.  Foodmaker verovert gezondheidsbewuste consumenten op een eenvoudige manier met een (h)eerlijk healthy maaltijd : Tasty - Healthy - Convenient.


Foodmaker dat zijn superlekkere maaltijden waarbij je je nadien ook superlekker voelt. Maak je dus geen zorgen over teveel vet, zout of andere ongezonde ingrediënten die ervoor zorgen dat je na je middagmaal wel eens last kan krijgen van een dipje.

Zo garandeert een Foodmaker pastasalade je van een shot vitaminen, vezels en koolhydraten, voor een dag vol energie. Bovendien kan je alle gerechten meenemen in een handige meeneemverpakking zodat je altijd een gezonde snack of maaltijd bij je hebt. Sorry, geen reden meer om onderweg ongezonde fastfood te kopen.

Food for the soul
Eten moet voor Foodmaker niet enkel gezond maar ook lekker zijn. De authentieke smaak van vers is topprioriteit voor het merk. Het team daagt zichzelf elke dag opnieuw uit om je de meest heerlijke combinaties voor te schotelen waarbij de wereldkeuken een grote bron van inspiratie vormt.

Gezonde Italiaanse pasta's met huisgemaakte sauzen, Griekse slaatjes met pittige feta en zwarte olijven of Marokkaans geïnspireerde couscousgerechten; met de Foodmaker-maaltijden ga je op culinaire ontdekkingsreis.

Soms mag het wat gekker en stellen chefs zoals Wim Ballieu & Edwin Menue 'speciallekes' samen met
verrassend lekkere combinaties zoals sla, paprika's en cashewnoten met gember en peperkoek. Of wat dacht je van kipfilet met sojascheuten, exotische ananas en zoete karamel?

Om hongerige magen die regelmatig langskomen niet te vervelen, staan er wekelijks gloednieuwe recepten op het menu, zo wordt lunchen bij Foodmaker nooit saai.

Foodmaker gelooft in handmade. Machines hebben nu eenmaal niet dezelfde finesse als liefdevolle
handen. Niemand eet graag een slaatje met uiteengespatte kerstomaten of gescheurde sla met
bruine randen. Daarom worden wraps met de hand gerold en slaatjes op gevoel gepresenteerd. Een persoonlijke aanpak die ongetwijfeld in een beter product resulteert.

Veggies make you happy
Alle Foodmaker-gerechten zitten boordevol groenten want onderzoek wijst uit dat groenten je gelukkig
maken. Een gezonde levensstijl met veel verse veggies heeft een positieve invloed op je volledige zijn. Je voelt je energieker, je kan beter nadenken en je bent minder snel ziek of moody.
Bovendien maakt Foodmaker er een punt van enkel bij lokale bioboeren aan te kopen. Want
hoe verser, hoe beter. Voor dag en dauw is een volledig team in de weer om tegen openingstijd
Foodmaker te vullen met kraakverse slaatjes, dampende soep, ovenverse brownies en knapperig belegde broodjes.

We love nature!
De natuur loopt als een rode draad doorheen alle Foodmaker-producten. Het is voor het merk dan
ook logisch om er een zo'n klein mogelijk invloed op uit te oefenen. Zo werd bij de aankleding van het interieur gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe.

Maar ook de verpakking werd met oog voor natuurbehoud ontwikkeld en is bijgevolg volledig biologisch afbreekbaar.

Het is belangrijk om in de rush van de dag even de tijd te nemen om rustig te genieten van een
gezonde maaltijd of een tas koffie met een ovenverse muffin. Het Foodmaker-interieur kreeg daarom
een gezellige en huiselijke uitstraling mee.

Verse kruiden, natuurlijke materialen en de geur van gebakken brood creëren een vertrouwde en relaxte sfeer waardoor het mogelijk is even helemaal te onthaasten. 

De dichtsbijgelegen Foodmaker voor de regio Kempen vind je op de De Keyserlei 9,  Antwerpen, tel.: 03 707.07.70,  keyserlei@thefoodmaker.com - iedere dag open, ook zondag. Een absolute aanrader als het om je gezondheid gaat.   Foto's Guy Verellen / NNieuws.