De oprichter en chef-kok van La Belle, de 36-jarige Peter Vangenechten, opent in het najaar een tweede horecazaak. Op slechts een steenworp van zijn sterrenrestaurant La Belle komt Belle Fritte.

Belle Fritte is een artisanale frituur waar de nadruk ligt op kwaliteitsvolle ‘fastfood’. 'Velen onder ons leiden een gejaagd leven waardoor er minder de tijd wordt genomen om zelf vers en/of uitgebreid te koken. Jammer genoeg wordt dit dikwijls opgevangen door kwalitatief mindere maaltijden. En dat is jammer.” zegt Peter Vangenechten.

Burgemeester Vera Celis kwam woensdagnamiddag de frietjes al even bruin bakken tijdens de preview.  Vakkundig, knapperig en goud-geel...

Met Belle Fritte wilt de sterrenchef een andere invulling geven aan fastfood. “Vaak wordt dit geassocieerd met ongezond, maar dat hoeft zo niet te zijn. Ik wil ‘de snelle hap’ een andere definitie geven.

Ik heb ondertussen voor La Belle een heel netwerk uitgebouwd van kwaliteitsvolle leveranciers die mij voorzien van de beste producten uit de natuur. Mijn liefde voor het koken en het werken met verse producten zal ook terug te vinden zijn in frituur Belle Fritte. Ik wil namelijk niet inboeten aan kwaliteit en dat begint bij het basisproduct.”

Proefdraaien

De sympathieke Geelse kok draait al enkele maanden proef. “En dat gaat heel ver”, lacht hij. “Van het proefbakken met verschillende soorten aardappelen tot de keuze van de frituurolie en het samenstellen van de gerechten. Zo ben ik nog altijd aan het experimenteren met de smaak van het zelfbereid stoofvlees.

Verder zal je bij Belle Fritte eveneens snacks, salades, hamburgers, soepen, broodjes, kant-en-klare gerechten en nog veel meer vinden, maar dan samengesteld op basis van onze voorliefde voor kwaliteitsvolle voeding.

Bovendien wil ik benadrukken dat Belle Fritte toegankelijk is voor iedereen. Het is zeker geen elite-frituur.” 

Wanneer Belle Fritte juist opengaat, is nog niet geweten. “Volgens onze planning zal dat voor midden oktober zijn. Aangezien we afhankelijk zijn van de vorderingen bij de verbouwingen, durven we daar op dit moment geen sluitend antwoord op geven.” zegt Ellen Vangenechten, zus en businesspartner van Peter.

Gert Verheyen is de man die plaatsneemt aan de frituurinstallatie. Hij is voormalig sous-chef van restaurant La Belle en kent de kwaliteitseisen van het huis.

OPROEP: WORD BELLE VIP & LANCEER SAMEN BELLE FRITTE

Nog voor de opening van Belle Fritte willen de initiatiefnemers hun (toekomstige) klanten betrekken in het verhaal.

Ellen Vangenechten: “Dat lijkt ons wel leuk. We werken immers veel met lokale producten voor de lokale inwoners. Als we hen al vooraf kunnen warm maken voor ons concept krijgen we een fantastische lancering.

Daarom nemen we graag onze early birds, sympathisanten, fans, …. mee in ons avontuur en belonen hen met een extraatje. Hiervoor hebben we de VIP-pas uitgewerkt.

Wie nu al frietjes reserveert, krijgt van ons een VIP-pas.

Als Belle Vip geniet je van vele voordelen:

  • Het saldo dat je stort, komt integraal op de VIP-pas te staan. Afhankelijk van het bedrag krijg je van ons 5% tot 12% extra.
  • Je VIP-pas is eveneens je betaalkaart in Belle Fritte
  • Je krijgt een blik achter de schermen
  • Je wordt via een nieuwsbrief als eerste op de hoogte gehouden van de huidige verbouwingen en toekomstige initiatieven
  • Je ontvangt een uitnodiging voor de opening
  • Je bepaalt mee wat er op het menu komt te staan.

De verschillende VIP-formules:

VIP 20                         € 20 + 5% gratis                     = € 21

VIP 50                         € 50 +6% gratis                      = € 53

VIP 75                         € 75 + 7% gratis                     = € 80,25

VIP 100                      € 100 + 8% gratis                   = € 108

VIP 150                      € 150 + 9% gratis                   = € 163,5

VIP 250                      € 250 + 10% gratis                 = € 275

VIP 500                      € 500 + 11% gratis                 = € 555

VIP 1000                    € 1000 + 12% gratis               = € 1120. 

Deze VIP-passen zijn beperkt en alleen te koop in voorverkoop t.e.m. 5 oktober 2018. Na afloop van de VIP-periode bezorgen we de VIP-pas aan de intekenaar.

En die is voor eeuwig onze special guest.  Intekenen op de actie kan via www.belle-fritte.be

OVER PETER VANGENECHTEN

Peter zijn roots liggen in Bel waar hij zijn jeugd doorbracht. Zijn studies als kok volgde hij in Ter Duinen in Koksijde. Na zijn studies trok hij naar verschillende restaurants in binnen- en buitenland om ervaring op te doen zoals De Koopvaardij in Stabroek, Nuance in Duffel en Hilton Hotel in Antwerpen.

In 2012 keerde hij naar zijn heimat terug en opende hij op enkele honderden meters van zijn ouderlijk huis zijn eigen restaurant La Belle. Na 1 jaar kreeg hij al meteen een Michelin-ster toegekend.

BELLE FRITTE - Bel 152 • 2440 Geel - 014 708 451 • info@belle-fritte.be