Peter Vangenechten, chef-kok van sterrenzaak La Belle, heeft z'n artisanale frituur Belle Fritte geopend, vlakbij zijn huidige zaak in Geel Bel.

Vangenechten wil fast food een kwaliteitsvolle toets geven. Dat doet hij met zelfbereid stoofvlees en goulash, maar ook met huisgemaakte mayonaise.

Belle Fritte is een artisanale frituur waar de nadruk ligt op kwaliteitsvolle ‘fastfood’' zegt Peter Vangenechten. 'Velen onder ons leiden een gejaagd leven waardoor er minder de tijd wordt genomen om zelf vers en/of uitgebreid te koken. Jammer genoeg wordt dit dikwijls opgevangen door kwalitatief mindere maaltijden. En dat is jammer.”

Met Belle Fritte wil de sterrenchef een andere invulling geven aan fastfood. 'Vaak wordt dit geassocieerd met ongezond, maar dat hoeft zo niet te zijn. Ik wil ‘de snelle hap’ een andere definitie geven.'

In de nieuwe frituur 'Belle Fritte' zal Gert Verheyen, voormalig sous-chef van La Belle, het frietvet op de ideale temperatuur houden. (pp) foto Nnieuws /Guy Verellen.