Op zaterdag 17 oktober sluit het bekende sterrenrestaurant Het Land in Berlaar definitief haar keuken. Chef Steven Bes en z'n ega Mira Demeerleer bouwden het restaurant uit tot een begrip in de culinaire wereld.

Ze stoppen op een hoogtepunt: met 1 Michelinster en met een score van 16/20 én 3 koksmutsen (toques) in de Gault&Millau.

De beslissing om in oktober te sluiten is weloverwogen, onderstreept Mira Demeerleer. "We hebben onze zaak de voorbije 26 jaar met veel liefde opgebouwd en we zijn er in geslaagd om van Het Land in Berlaar een culinair begrip te maken waar het prettig thuiskomen is en waar onze gasten zonder drukte en heisa genieten van lekkere en eerlijke gerechten.

Zo willen we ook stoppen: stijlvol een punt zetten achter ons verhaal zonder ook maar één moment in te boeten op wat al die jaren onze prioriteit is geweest: kwaliteit." (hl) Foto : Steven Bes en z'n ega Mira Demeerleer/SB.