Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stijn uit Geel en Berre uit Pelt behalen zilver op wereldkampioenschap voor bakkers in Japan

Berre Ceuppens uit Pelt en Stijn Van Kerckhoven uit Geel hebben samen de tweede plaats behaald op het prestigieuze wereldkampioenschap voor bakkers in Japan. Stijn en Berre vormden één van de vijf finaleduo’s en verloren nipt van gastland Japan.

De duo’s bestonden telkens uit een ervaren bakker en een jong talent. Elk duo moest verschillende bakproeven tot een goed einde brengen.

“We kregen de opdracht om een commerciële koek te maken, een prestigekoek en croissants, allemaal met gerezen bladerdeeg. Daarnaast moesten we ook een volledig eetbaar sierstuk maken”, vertelt Berre Ceuppens vanuit Japan. Berre, bakker bij patisserie Kwanten-Vanesch in Pelt, nam deel samen met Stijn Van Kerckhoven, zijn oud-leraar aan bakkersschool Kogeka in Geel.

“We hebben echt nipt verloren van de Japanners”, gaat Berre verder. “Zij hadden natuurlijk wel het thuisvoordeel en konden zich goed voorbereiden wat materiaal en grondstoffen betreft. Maar we zijn meer dan tevreden met onze tweede plaats.” 

Berre en Stijn hebben hun overwinning gevierd met een galadiner en keren morgen weer naar België terug.

 

Deel dit artikel