U bent hier

'Suzuki is niet alleen voor Beerschot een toptransfer, maar voor heel de Belgische competitie'

Nationaal | Provincie Antwerpen
20.08.2020 - 09.42u
Door: Herman Gezelle

Met de transfer van Musashi Suzuki is het huiswerk van Beerschot zo goed als afgerond, al mag er nog een extra middenvelder verwacht worden. "We horen dat het niveau op training nog nooit zo hoog was", zegt bestuurder Jan Van Winckel.

Japanse voetballers in België, het is al lang geen vreemd beeld meer.

Musashi Suzuki is intussen de elfde speler uit het land van de rijzende zon in de ­Jupiler Pro League. Met wat goeie wil kan je er zelfs een elftal mee vormen.

'Z'n doeltreffendheid bij HC Sapporo maakten van Musashi 'Musa' Suzuki ook een vaste waarde in de Japanse selectie het voorbije jaar.

De transfer naar Beerschot is dan ook groot sportief nieuws in Japan. 'Een international die de overgang naar Europa maakt, dat is groot nieuws in Japan.

De Japanse media en de fans volgen mij op de voet. Dit is dan ook een belangrijk moment in m'n carrière. Sinds ik prof ben, is het altijd mijn droom en mijn grootste 'challenge' geweest om naar een goede Europese competitie te komen.

Ik zal er alles aan doen om bij Beerschot te slagen. Ik ben genoemd naar een bekende zwaardvechter, Miyamoto Musashi.

Laat dat symbool staan voor de strijdbaarheid en de ingesteldheid waarmee ik naar hier kom. Ik wil deze kans met beide handen grijpen.' (bron  & foto Beerschot/GVA)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto