Naar aanleiding van de 3e editie van de GP Rik Van Looy en de passage van de KOERSbus in Herentals (op 14 juli) verschijnt op zondag 27 juni de unieke uitgave 't Is Rik – Hommage aan de Keizer.

Dit collector's item ter ere van Rik Van Looy bevat artikels, columns en fantastisch beeldmateriaal, zorgvuldig samengesteld door Bart Lamers en Thijs Delrue en schitterend vormgegeven door Jules Van Loven.

Centraal daarbij staat het belang van Rik Van Looy voor het collectieve geheugen van de stad Herentals.

'Je kan er heel wat unieke foto's ontdekken over o.a. de aankomst van de Tour de France in Herentals in 1962', zegt auteur Bart Lamers.  'Ook het archief van Kempens Karakter en dr. Dries Claes (toenmalige arts van Rik Van Looy), hebben we aangesneden.  De uitgave is zeker een collectors item, ook voor de jongere generaties.'

Vanuit het boekje wordt bovendien gelinkt naar exclusief audiovisueel materiaal, zoals een meeslepende podcast van Radio 1-journalist Ward Bogaert. Die ging samen met enkele Herentalse ooggetuigen op zoek naar de ware toedracht achter die dramatische verloren Tourrit in Herentals, in 1962. Kippenvel gegarandeerd.

't Is Rik – Hommage aan de Keizer (32 blz, kostprijs 7,5 euro) kwam tot stand met de steun van stad Herentals. Het wordt voor het eerst verkocht op zondag 27 juni, bij de start en de aankomst van de GP Rik Van Looy.

Vanaf maandag 28 juni is het ook te koop bij Toerisme Herentals, Sportcafé Druyts, Boekhandel Bert Van Sande Fraikinstraat en Café Welkom in Noorderwijk.

Op 14 juli krijgt de Grote Markt van Herentals het bezoek van de KOERSbus, de rijdende WK-tentoonstelling van het Wielermuseum in Roeselare. Ook op die dag zal 't Is Rik te koop worden aangeboden.