Naar aanleiding van de derde editie van de GP Rik Van Looy en de passage van de KOERSbus in Herentals (op 14 juli) verscheen op zondag 27 juni de unieke uitgave 't Is Rik – Hommage aan de Keizer.

Dit collector's item ter ere van Rik Van Looy bevat artikels, columns en fantastisch beeldmateriaal, zorgvuldig samengesteld door Bart Lamers en Thijs Delrue en schitterend vormgegeven door Jules Van Loven.

Centraal daarbij staat het belang van Rik Van Looy voor het collectieve geheugen van de stad Herentals. Vanuit het boekje wordt bovendien gelinkt naar exclusief audiovisueel materiaal, zoals een meeslepende podcast van Radio 1-journalist Ward Bogaert.

Die ging samen met enkele Herentalse ooggetuigen op zoek naar de ware toedracht achter die dramatische verloren Tourrit in Herentals, in 1962. Kippenvel gegarandeerd.

Waar te koop? 't Is Rik – Hommage aan de Keizer (32 blz, kostprijs 7,5 euro) kwam tot stand met de steun van stad Herentals en was vanaf maandag 28 juni te koop bij toerisme Herentals, Sportcafé Druyts, Boekhandel Bert Van Sande en Café Welkom in Noorderwijk.

Op woensdag 14 juli krijgt de Grote Markt van Herentals het bezoek van de KOERSbus, de rijdende WK-tentoonstelling van het Wielermuseum in Roeselare.

Ook op die dag zal 't Is Rik te koop worden aangeboden. Misschien dé gelegenheid om te laten signeren door de Keizer zelf.

Krijgt u 't Is Rik liever opgestuurd via de post? Mail dan naar tisrik@gprikvanlooy.be en kostprijs inclusief verzendkosten: €10.