Het BBQ-kampioenschap van het Waasland werd georganiseerd door vzw Laurentius, vorige week knap 3e op het Belgisch Kampioenschap BBQ in Herentals, met de steun van Stad Sint-Niklaas en BBQ-talent.  De wedstrijd vond plaats op de Grote Markt van Sint-Niklaas.

Er moesten 5 gerechten geserveerd worden voor een professionele jury :

Zalm, Kip met Klaartjes Kaas, Varkensvlees van Duroc D’Olives met mosterd van de kroon, Rundsvlees met Wase Wolf en een dessert met Amarula.  Naast deze 5 gerechten voor de officiële wedstrijd was er een mini-competitite met 2 side-dishes.  Handmade-burger en een vegetarisch gerecht van de grill.

BBQ-Team Hertals was met een minieme bezetting aanwezig op deze wedstrijd.  Voorzitter Frederik Van Eerdenbrugh, PR-man Jan Engelen en Chef Frédéric Helsen (restaurant Helsen) namen zonder verwachtingen deel aan deze wedstrijd, waar toch alweer een aantal BBQ-kleppers aanwezig waren.  Kervers Belgisch Kampioen Five Q, Vice Belgisch Kampioen Make My BBQ en het Dutch BBQ-team zijn “zware jongens” om te concurreren.  Daarnaast deden drie nieuwe lokale teams mee, met name Barbequatacker, Team Horta & The All-Stars.  Wereldkampioen Traiteur Matthias stuurde zijn kat.

Uiteindelijk behaalde team Hertals 3 maal goud en 1 keer zilver.  1e plaats VIS, 1e plaats KIP, 2eplaats RUND, 1e plaats DESSERT en werd gekroond tot BBQ-Kampioen van het Waasland.

Hun uitspraak na deze uitslag : “Yes! We can !

Na het Oost-Vlaams Kampioenschap in Zottegem, Het Belgisch Kampioenschap in Oostende is dit de derde titel die deze Kempenzonen meenemen naar de Keizerstede.  Iets waar menig Herentalsenaar trots op mag zijn.