Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Test-Aankoop waarschuwt voor e-sigaret Lyko Smoke

Test-Aankoop waarschuwt consumenten waakzaam te zijn voor Lyko Smoke. Dat is een Lets bedrijf dat online e-sigaretten verkoopt. Het Europees Centrum voor de Consument (ECC) kreeg al een zestigtal klachten over het bedrijf in België en ook bij Test-Aankoop kwamen al klachten binnen.

Het bedrijf, dat gevestigd is in Letland, biedt op Nederlandstalige websites een startpakket elektronische sigaretten aan voor 19 euro. Maar als consumenten dit pakket bestellen, krijgen ze daarnaast ook een maandpakket en een factuur van 63 euro van een incassobureau.

De Nederlandse Consumentenbond waarschuwde eerder al voor de praktijken: ‘Wat Lyko Smoke doet, mag niet volgens de wet. Consumenten zijn alleen wettelijk verplicht te betalen voor datgene waarmee is ingestemd bij het aangaan van de overeenkomst’, luidt het op hun website, en nu maakt het bedrijf blijkbaar ook slachtoffers in ons land.

Test-Aankoop raadt de gedupeerden daarom aan niet op het aanbod van het bedrijf in te gaan. ‘Consumenten wees waakzaam’, zegt de organisatie. (TA)

Deel dit artikel