Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Thibau Nys zakt af naar Herentals, net als papa Sven

HFF

Met Thibau Nys heeft Herentals Fietst een van de grootste beloften van het Belgische wielrennen gestrikt voor het na-Tourcriterium. Leuk detail: vader Sven Nys neemt in de namiddag deel aan de AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers).

Thibau Nys heeft nog maar weinig introductie nodig. Vorige winter kroonde hij zichzelf tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften en werd hij in die categorie ook eindwinnaar van de Wereldbeker.

Maar ook op de weg heeft Thibau (Lidl-Trek) al bewezen meer dan zijn mannetje te staan. Nadat hij in 2021 al Europees kampioen werd bij de beloften, bevestigde hij de voorbije maanden ook zijn talent bij de grote jongens. Eind mei won hij een etappe in de Ronde van Noorwegen, tien dagen trof hij raak in GP van het Kanton Aargau in Gippingen. In die zware Zwitserse eendagskoers liet hij onder meer Marc Hirschi en Pello Bilbao – ritwinnaar in de jongste Tour – achter zich. En Nys moet nog altijd 21 worden…

“Het is altijd fijn om een aanstormend Belgisch talent te kunnen verwelkomen op ons criterium”, klinkt het bij de organisatie. “Zo bouwen we al vroeg een band op met zo’n renner, en da’s hopelijk goed nieuws voor de toekomst. In dit geval is het extra leuk dat vader Sven in de namiddag al deelneemt al aan de bedrijvenkoers, als lid van de VRT-ploeg met ook nog Bart Schols en Bart Swings.”

Behalve Thibau Nys hebben nog enkele renners hun deelname aan het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium bevestigd: Arne Marit (Intermarché-Wanty), Timo Kielich en Jimmy Janssens (Alpecin-Deceuninck), Jarne Van de Paar (Lotto-Dstny), Daan Soete (Deschacht-Hens-Maes) en Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex).

Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck, 23) sloeg vandaag een dubbelslag in de Ronde van Wallonië: ritwinst en leiderstrui!

Dinsdag worden er nog namen aan de deelnemerslijst toegevoegd.  Foto HFF : Johan Temmerman/ NNieuws

HFF

Deel dit artikel