De Hertalse wielertoeristen De Ritsers zijn afgelopen weekend aan een originele trip begonnen.  Van de voet van de Mont Ventoux naar Corsica om daar te proeven van de sfeer van de Tour de France.

Nnieuws trof een delegatie van De Ritsers in Malaucène om deel te nemen aan La Cannibale, de zware tocht van Sporta op en rond de Mont Ventoux. De 20 meer dan getrainde wielertoeristen hadden de trein genomen naar Avignon, om van daaruit naar de voet van de Ventoux te fietsen. Nadat ze La Cannibale tot een goed einde brachten, maakten de Netelanders een adembenemende tocht door de Vaucluse.

In Marseille namen ze maandag de boot naar Porto Vecchio op Corsica, waar zaterdag de 100eTour de France van start gaat. Dinsdag deden ze er de etappe Ajaccio-Calvi, een te duchten rit die de renners van de Tour volgende week maandag afwerken. Zaterdag, nadat ze de start van de Tour live meemaken, maken de Ritsers weer de overtocht naar Marseille. 'We rijden op 8 dagen 966 km, met 19.350 hoogtemeters', zegt een avontuurlijke Ritser-voorzitter Hans Vets.

'We rijden zoveel mogelijk samen en maakten nog nooit ruzie. ’s Avonds is het altijd een heel gezellige bedoening', luidt het binnen het Ritsershart.   De avonturen van De Ritsers Hans Vets, Marc  Oltenfreiter en Bert Swinnen kan je volgen op deritsers@wordpress.com.   Tekst en foto Van the Man /  LB Nnieuws.

.