U bent hier

Tour : Kittel wint chaotische en onthoofde spurt in Corsica

Internationaal | Neteland
29.06.2013 - 20.24u
Door: Herman Gezelle

Marcel Kittel heeft de eerste rit in de Tour gewonnen. De Duitser van Argos was de snelste in een onthoofde massasprint en is ook de eerste leider. Greipel, Cavendish en Sagan konden hun kansen niet verdedigen door een val. Elke renner krijgt dezelfde tijd aangerekend.  Jurgen van den Broeck eindigde 31e, Jan Bakelants 48e.

Massasprint wordt onthoofd door zware valpartij

Na hun duel om de bergprijs ebde de zin van de vluchters om er nog iets van te maken snel weg. Ze spraken af om zich te laten inlopen, maar Cousin had andere plannetjes en ging alleen op pad. Dat pikten zijn oude makkers niet. Hoewel het peloton hen nagenoeg te pakken had, gingen Boom en co toch weer op zoek naar Cousin.

Dat lukte ook, maar uiteindelijk zou dit kleine oorlogje slechts een voetnoot blijken in een voor de rest erg rustige opener van de Tour. Met de gevaarlijke slotfase in het verschiet moesten de sprintersploegen plots plaatsruimen voor de ploegen van de klassementsmannen.

Het bleek allemaal maar een voetnoot, want het tumultueuze slot eiste alle aandacht op. Eerst was er paniek toen de bus van Orica vastzat onder de boog van de finish (foto). Pas op het laatste nippertje werd de finishlijn ontruimd.

Daarna werd het peloton opgeschrikt door een zware valpartij. Sagan, Greipel en Cavendish waren erbij. De koninklijke massasprint was onthoofd, maar dat maakte de rekening niet van Argos. Die ploeg fnuikte een late aanval van Terpstra en daarna maakte Kittel het af in de onthoofde sprint. (aos)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto